Trøndere taes for sexkjøp oftere enn Oslo-folk og bergensere til sammen

Politiets «Pimpit»-prosjekt gir resultater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2012 ble 368 personer anmeldt for kjøp av sex i Norge. 164 av disse ble tatt i Sør-Trøndelag politidistrikt, noe som utgjør nesten halvparten av sexkjøperne som ble tatt på landsbasis.

Slik Dagbladet skrev i mars har det såkalte «Pimpit»-prosjektet i Sør-Trøndelag politidistrikt — som jobber for å avdekke menneskehandel og forhindre gateprostitusjon — resultert i svært mange anmeldelser.

I Oslo ble det anmeldt 100 sexkjøpere i fjor, i Stavanger 17 og i Bergen 15.

- Det kan få noen til å tenke at det er mer prostitusjon i Trondheim, sammenlignet med andre steder, men det tror jeg ikke. Det sier heller noe om i hvilken grad politiet prioriterer dette. Det er nok mer prostitusjon i Oslo, Stavanger og Bergen, sier Arve Nordtvedt, sjef ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

- Når to personer hos oss jobber opp mot dette, synes vi ikke det er veldig stor ressursbruk. Vi får sendt et tydelig signal til sexkjøpere om at vi håndhever denne bestemmelsen, sier Nordtvedt.

En østeuropeisk sexarbeider VG har snakket med bekrefter at politiet er spesielt aktive i Trondheim.

- Trondheim er en veldig vanskelig by. Det er det verste stedet i hele Norge. Jeg tror det er to-tre politimenn som jobber kun mot kvinner som meg, sier hun.

(NTB/Dagbladet)