MASJERTE MOT NAZISME: Forrige lørdag var det slåsskamper i Trondheim sentrum da medlemer av nordfront nynazister marsjerte gjennom byen. Lørdag ble det en antinazistisk markering i Tordenskjoldsparken i Trondheim med over ett tusen oppmøte. Trondheims ordfører Rita Ottervik  ledet toget gjennom byen under merkeringen. Foto: Ned Alley / Scanpix
MASJERTE MOT NAZISME: Forrige lørdag var det slåsskamper i Trondheim sentrum da medlemer av nordfront nynazister marsjerte gjennom byen. Lørdag ble det en antinazistisk markering i Tordenskjoldsparken i Trondheim med over ett tusen oppmøte. Trondheims ordfører Rita Ottervik ledet toget gjennom byen under merkeringen. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

Trøndere viste avsky mot nazisme

En uke etter at nazidemonstrasjon i Trondheim endte med slåssing og pågripelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant dem som deltok lørdag ettermiddag var musikeren Åge Aleksandersen og hans svenske kollega Mikael Wiehe, som fremførte «En sång til modet».

Leder av internasjonalt utvalg i LO, Karim Esshali, sa i sin appell at Trondheim ikke ønsker noen nazister i byen.

- Vi gjør dette for å vise avsky mot den voldelige bevegelsen som er på fremmarsj i Europa, men samtidig er dette også en markering mot hverdagsrasisme, sa Essahali. Ifølge Adresseavisen var det rundt tusen fremmøtte.

Markeringen foregikk i Tordenskjoldparken ved Vår Frue kirke i Trondheim sentrum. Alle de politiske partiene var til stede og holdt appeller, også ordfører Rita Ottervik (Ap).

- Mange mener at nazistene er få og latterlige, men de er farlige. Trondheim har en jødisk forening. Jeg er fryktelig glad for at alle i dag tar standpunkt politisk mot den forhatte ideologien nazismen, sa SVs Snorre Valen.

(NTB)