Trønderne har grevlingskrekk

- Men den er snadder på tallerkenen, sier ekspert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Grevling er et myteomspunnet dyr som pleide å komme om natta. Den svart- og gråstripede skapningen har en kjeft som skaper like mye frykt som hoggormbitt. Forskerne har kommet til at den er tøffere i kjeften enn både svartbjørn, leopard og hyene.

Nå dukker den også opp i hagen din før det blir mørkt ute. I følge adressa.no kryr det med grevling i Trondheim. Kommunens miljøavdeling blir nedringt av  skremte folk som er redd for at grevlingen kan angripe små barn og husdyr.

Førsteamanuensis Ivar Mysterud ved Biologisk institutt på Universitetet i Oslo har ett godt råd for å holde bestanden i sjakk.

-Begynn å jakte grevling og spis den. Grevlingkjøtt er godt, ikke så veldig forskjellig fra gris, sier Mysterud til Dagbladet.no.

Jakt over hele landet

Det er lov å jakte grevling over hele landet mellom 21. august og 31. januar. Jegere må betale vanlig jegeravgift og forholde seg som under en vanlig småviltjakt, opplyser seksjonssjef Ingebrigt Stensaas i Direktoratet for naturvaltning til Dagbladet.no.

-Ut fra alle grevlingspørsmålene vi får hit, tyder mye på at bestanden er i vekst over hele landet opp til Nordland, sier Stensaas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer