Trondheim: - Muterte virus ute av kontroll

Helsedirektøren: - Sammenlignet med Ulvik, kunne vi fått 20 000 smittede i løpet av to uker.

VAKKER VINTER - SKUMMEL SMITTE: Trondheim onsdag ettermiddag fra gamle bybro med Bakklandet i bakgrunnen. Smitteverntiltak blir kraftig skjerpet i sju dager. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
VAKKER VINTER - SKUMMEL SMITTE: Trondheim onsdag ettermiddag fra gamle bybro med Bakklandet i bakgrunnen. Smitteverntiltak blir kraftig skjerpet i sju dager. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT: Alle forslagene fra kommunedirektøren om skjerpede smitteregler ble vedtatt - unntatt forslaget om full skjenkestopp. Bare to representanter fra Høyre og en fra Fremskrittspartiet stemte for full stopp i alkoholservering på utesteder. Med stemmetallet 8 mot 3 bestemte formannskapet at alkoholservering skal stenge klokka 22 istedenfor 24 i sju dager til og med onsdag 17. februar.

—-

Smittetilfellene knyttet til byggevirksomhetene Smith Stål og forretningen Bygger'n på Heimdal, pluss nye tilfeller tirsdag kveld med det britiske og sørafrikanske, er bakgrunnen for at smitteverntiltakene blir skjerpet i Trondheim, innledet kommunedirektør Morten Wolden i det ekstraordinære formannskapsmøtet i Trondheim onsdag ettermiddag.

- I tillegg til ett nytt tilfelle av hver av de to to muterte virusene, ble det avdekket i går at to personer i karantene har brutt bestemmelsene og vært aktive i byen, blant annet på serveringssteder, sa kommunedirektøren.

- Jeg ble sjokkert mellom møtene i går da jeg hørte om noen av tilfellene, sa kommunens helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen i starten av møtet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer