Trondheim-barnehage dropper karneval fordi barna kler seg kjønnsstereoptyisk

- Jenter kler seg ut som prinsesser og gutter som superhelter, sier lederen.

PRINSESSER OG SUPERHELTER:  At jenter bare kler seg ut som prinsesser og at gutter bare kler seg ut som superhelter fremmer kjønnsstereotypier, mener Trondheim-barnehagen. Derfor har de valgt å droppe karneval i år. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
PRINSESSER OG SUPERHELTER: At jenter bare kler seg ut som prinsesser og at gutter bare kler seg ut som superhelter fremmer kjønnsstereotypier, mener Trondheim-barnehagen. Derfor har de valgt å droppe karneval i år. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): At jenter bare kler seg ut som prinsesser og at gutter bare kler seg ut som superhelter, fremmer kjønnsstereotypier ifølge barnehagen. Det er ikke i tråd med mangfoldet de skal gjenspeile, mener lederen.

Derfor har Presthus gård og Vikåsen barnehage i Trondheim valgt å ikke ha karneval i år, og sendte tidligere i januar ut et brev til foreldrene hvor de begrunnet avgjørelsen, ifølge Adresseavisa.

- Vi har sett at kostymene til barna har vært kjønnsstereotypiske, og vi ønsker ikke å forsterke disse stereotypene, sier Renate Kvivesen, leder av barnehagen til Dagbladet.

I brevet heter det at barnehagen «opplever at dagens karneval er bygd mye på en kommersialisering fra butikkene og at rollefigurene barna kler seg ut som er stereotyp både når det gjelder fantasi og kjønn. Da faller noen lett utenfor, og vi ønsker inkluderende barnegrupper og arrangement som bygger opp om dette».

- Må gjenspeile mangfoldet Kjøpepress er også en del av grunnen til at barnehagen har tatt affære.

- Til og med barn i denne alderen er opptatt av hva de har på seg. Vi ønsker ikke å øke kjøpepresset som vi ser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer