Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trondheim kino hyller Liv

TRONDHEIM (Dagbladet): «Hommage à Ullmann» ville det hett på fransk: I en hel uke i februar skal Trondheim kino hylle byens æresborger Liv Ullmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Liv Ullmann er en stor kunstner i filmens verden. Det er på tide at også vi gjør ordentlig stas på henne, sier Trondheims kinosjef, Egil Akselsen, til Dagbladet.

Liv Ullmann vil selv være til stede i Trondheim 7. februar, når kinoens Ullmann-uke starter.

Også denne gangen lover kinosjefen en skikkelig overraskelse for filmkunstneren. Da Ullmann presenterte «Kristin Lavransdatter» i hjembyens beste kinosal, ble salen døpt i hennes navn.

- Vi jobber fortsatt med å skaffe gamle Ullmann-filmer fra arkivene, forteller Egil Akselsen, som ennå ikke har det detaljerte programmet klart for Ullmann-dagene.

Kinosjefen planlegger også at 1000-årsjubilanten Trondheim skal markere seg skikkelig under årets filmfestival i Cannes.

Til høsten blir det ny Nordisk Filmfest i Trondheim. Da er Bille August og andre kjente regissører ventet til jubileumsbyen.

HYLLES I HJEMBYEN: Liv Ullmann hylles av Trondheim kino en hel uke i februar.