IKKE ENIG: Trondheim kommune vil kreve 270 000 kroner tilbakebetalt fra SOS Rasisme, selv om organisasjonen ble slått konkurs i fjor. Kommunens kontrollutvalg mener organisasjonen må politianmeldes. Påstandene imøtegås av tidligere leder i SOS Rasisme i Trondheim, Kenneth Fuglemsmo. Foto: ERLING HÆGELAND / Dagbladet
IKKE ENIG: Trondheim kommune vil kreve 270 000 kroner tilbakebetalt fra SOS Rasisme, selv om organisasjonen ble slått konkurs i fjor. Kommunens kontrollutvalg mener organisasjonen må politianmeldes. Påstandene imøtegås av tidligere leder i SOS Rasisme i Trondheim, Kenneth Fuglemsmo. Foto: ERLING HÆGELAND / DagbladetVis mer

Trondheim kommune slakter SOS Rasisme i rapport

VIl ha tilbake 270 000 kroner. - Bør vurdere politianmeldelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trondheim kommune vil kreve 270 000 kroner tilbakebetalt fra SOS Rasisme, selv om organisasjonen ble slått konkurs i fjor. Kommunens kontrollutvalg mener organisasjonen må politianmeldes.

- Vi har slått fast at det har vært omfattende medlemsjuks. Over halvparten av medlemmene vedkjenner seg ikke å ha vært medlemmer, og ti prosent av navnene som er oppgitt i medlemsregisteret er ikke å finne i folkeregisteret, sier Rolf Jarle Brøske til NRK. Han er leder i kontrollutvalget i Trondheim kommune.

• LES: Tatt for medlemsjuks og dømt til å betale tilbake 17 millioner: Likevel får de hundretusener i offentlig støtte

Trondheim kommune ga støtte til SOS Rasisme i årene mellom 2009 og 2012, og utvalget konkluderer med at organisasjonen ikke hadde rett til å få støtte.

Brøske mener kommunen må politianmelde forholdet.

- Etter mitt syn så er det så krystallklare opplysninger som har kommet fram om omfattende juks og svindel av offentlige midler at kommunen bør vurdere politianmeldelse, sier han.

Les hele rapporten her.

Påstandene imøtegås av tidligere leder i SOS Rasisme i Trondheim, Kenneth Fuglemsmo. Han mener at kravet om tilbakebetaling er helt urealistisk.

- Det er ikke hold i anklagene vi får rettet mot oss. Medlemstallene som vi har oppgitt til kommunen har vært behandlet av revisor som bekrefter at tallene er riktige, sier Fuglemsmo.

Etter konkursen i 2013 ble Nye SOS Rasisme stiftet med mange av de samme personene som var aktive i den gamle organisasjonen.

(NTB)