Trondheim med det beste været - i nord blir det klissvått

Mens været blir dårligere på Østlandet i løpet av uka.

 PASSERER NORDLAND:  Nordland og Lovunden slipper denne gangen det verste av uværet som er ventet i Troms ved ukeskiftet. 
Foto: Baard Næss / NN / Samfoto
PASSERER NORDLAND: Nordland og Lovunden slipper denne gangen det verste av uværet som er ventet i Troms ved ukeskiftet. Foto: Baard Næss / NN / SamfotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Værgudene har ikke smilt til Troms den siste tida.

I slutten av september stod båter stille langs kysten mens bølgene herjet.

Sjekk været der du bor på Dagbladets værsider.

Tøft i Troms Nå melder Meteorologisk Institutt om store vannmengder søndag kveld og natt til mandag.

- Vi har lagt ut et OBS-varsel der det er meldt om opp til 55 millimeter nedbør i løpet av 24 timer vest for Lyngsalpen. Foreløpig er det ikke noe flomvarsel, men vi anbefaler folk i området om å følge med på Varsom.no, sier vakthavende meteorolog Rafael Escobar Løvdahl til Dagbladet.

Han legger til at Tromsø og Narvik er blant byene som kan vente seg å bli rammet av regnet, byer som det for øyeblikket er relativt pent vær i - sesongen tatt i betraktning.

Pent vær i Trondheim ved ukesskiftet I Finnmark kommer dette været til å merkes først og fremst i de vestlige delene av Finnmark.

- Der er det i mange områder sol for øyeblikket, men dette vil for det meste endre seg når det går mot mandag. Øst-Finnmark kommer til å bli mer skjermet for været, men også der vil det bli større sannsynlighet for regn utover uka, sier meteorologen.

En by som slipper uværet er Trondheim. Byen og området rundt kan vente seg oppholdsvær, sol og temperaturer rundt ti grader ved ukeskiftet.

- Hvis en skal peke ut en værvinner, så må det være Trøndelag. Der blir det for det meste relativt pent vær helt opp til Namdal, der værforholdene vil være mer som i Nord-Norge, fortsetter Løvdahl.

Dårligere vær i sør utover uka Han forteller at det lenger sørover vil bli mer av det overskyede oppholdsværet som har preget Oslo og resten av det østlige Sør-Norge.

Temperaturene vil ikke bli det helt store, men de vil være typiske for årstiden, sier Løvdahl til Dagbladet.

- Dette kommer av et høytrykk øst for Norge. Dette høytrykket vil endre seg utover uka, noe som gjør at både Østlandet og Vestlandet vil få mer nedbør. I Bergen vil det være relativt rolige forhold søndag, med gløtt av sol og rolige vindforhold, fortsetter Løvdahl.