Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trondheim-ordfører Rita Ottervik tar gjenvalg etter turbulent periode

Rita Ottervik, Trondheims ordfører gjennom 15 år, stiller til gjenvalg i kommunevalget neste år, sier hun i en pressekonferanse onsdag.

STILLER: Trondheims ordfører gjennom 15 år, Rita Ottervik (Ap), melder onsdag at hun stiller til gjenvalg under kommunevalget 2019.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
STILLER: Trondheims ordfører gjennom 15 år, Rita Ottervik (Ap), melder onsdag at hun stiller til gjenvalg under kommunevalget 2019. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er utrolig stolt over å være ordfører i en by der vi trekker sammen, sa Ottervik på pressekonferansen onsdag.

Ottervik har vært ordfører i Trondheim i 15 år. Hun ble først valgt inn i bystyret i 1999, og tok over som ordfører i 2003.

Etter en turbulent periode, måtte Ottervik ta ekstra betenkningstid for å ta beslutningen. Fristen for å melde fra om hun ville ta gjenvalg, var egentlig 1. mai.

På pressekonferansen forklarte hun at bakgrunnen for den ekstra betenkningstiden blant annet var fordi hun har mange år bak seg i politikken.

- Jeg har brukt sommeren til å tenke gjennom om jeg har energi, kraft og motivasjon, sa hun.

Fra før har 11 av Arbeiderpartiets representanter i bystyret takket nei til gjenvalg av forskjellige grunner.

Stilte krav

Adresseavisen skrev tirsdag denne uka at Ottervik i helga skal ha lagt fram en rekke krav til hvem andre som skulle stå øverst på nominasjonslista, dersom hun skulle stille. Ifølge Adresseavisens kilder skal hun ha brukt sin styrkede stilling internt etter Kystad-saken til å diktere flere plasser på lista.

I Kystad-saken avslørte Adresseavisen at kommunalråd og bystyrerepresentant gjennom 23 år, Rune Olsø, fikk betalt for å drive lobbyisme mot eget parti for å sikre at eiendommene Kystad og Hårstad ble unntatt varig vern.

Opprinnelig skal Ottervik ha stilt krav om åtte navn på de ti første plassene på lista, men dette ble forhandlet ned til fire, ifølge Adresseavisen.

Den endelige lista over nominasjoner er ikke offentliggjort enda.

- I morgen sendes lista ut til lokallagene. Dere vil se at det er flere spennende folk som vil være med og fornye. Det innebærer en fornyelse både av kandidater og politikk, sa Ottervik på pressekonferansen.

Eldre, skole og integrering

Ottervik benyttet også anledningen til å tegne opp sin politiske visjon for den neste perioden. Hun vektla eldreomsorg, skole, nærområder, integrering og sterke fellesskap.

- Nærmiljø er et ord som brukes altfor lite. Det er det som er viktig for oss i hverdagen. Det er der vi går på skole, har naboskap og et sosialt fellesskap. Da må vi legge til rette for flere treffsteder, sa Ottervik, som vil satse på nærmiljøene.

Hun brukte også tid på å snakke om hvordan integreringen kan forbedres. Blant annet vil hun ha bedre norskopplæring tidligere.

- Jeg er glad for at vi har god dialog med minoritetsbefolkningen, men der er utfordringer, sa hun på pressekonferansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!