Trondheims nyttårsfest avlyst

TRONDHEIM (Dagbladet): Nyttårsaften er allerede blitt en blåmandag for arrangøren av Trondheims «Fæst te' 2000». Det gedigne kalaset er avlyst, og sinte artister forlanger erstatning fra arrangøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Forferdelig useriøst og amatørmessig, sier Tore «The Julekalender» Johansen, kjent fra suksessgruppa Travellin' Strawberries.

Boksepromotor Finn Hellandsjø står bak «årtusenets siste nyttårsparty» som skulle arrangeres i Nidarøhallen.

Han håpet på deltakelse av Trondheims æresborgere - Liv Ullmann, Arve Tellefsen og skøytekongen Hjallis - og hadde avtaler med blant andre Travellin' Strawberries, sangeren Siri Beate Gellein og skuespilleren Arne O. Reitan.

De to sistnevnte har reist krav om erstatning fra arrangøren. De har sagt nei til flere andre tilbud, og mener at dette påfører dem et økonomisk tap.

Uproft

- Jeg synes dette er veldig uproft, sier Siri B. Gellein, som også har tatt seg fri fra sin jobb i TVTrøndelag i romjula for å skrive manus til nyttårsfesten. Arne O. Reitan forteller at de har prøvd å få et møte med Finn Hellandsjø.

- Foreløpig har vi ikke fått det til, og jeg kan jo forstå at han ikke er så veldig glad for å stille opp i et sånt møte, men vi har ikke tenkt å gi oss på det, sier Reitan.

Travellin' Strawberries vil ikke fremme noe erstatningskrav. De skrev ingen kontrakt med «Fæst te' 2000», fordi de aldri fikk den bankgarantien de forlangte. Likevel har gruppa opplevd å se bildet av seg på plakatene for festen.

Trege trøndere

Finn Hellandsjø sier til Dagbladet at millenniumarrangement blir avlyst overalt, og at sydenturene går til halv pris.

- Det ser ut som om trønderne helst vil være hjemme, som på en vanlig nyttårsaften. Det er bare å ta til etterretning. Vi nordmenn er ikke vant til å gå ut på nyttårsaften, sier Hellandsjø .

- Jeg skal ha en prat med artistene i romjula. Hva skal de være forbannet for? Hvis de er irriterte, så blir jeg også irritert - det er ikke verre, sier han.

- Hvor mange billetter solgte du?

- Det var en del grupper og sånt... Nei, det nøyaktige antallet har jeg ikke.