MAKTSKIFTET:  Jonas Gahr Støre ble valgt til ny leder i Arbeiderpartiet etter Jens Stoltenberg i Folkets Hus i Oslo lørdag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MAKTSKIFTET: Jonas Gahr Støre ble valgt til ny leder i Arbeiderpartiet etter Jens Stoltenberg i Folkets Hus i Oslo lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Tronskiftet som gir mer offensiv klimapolitikk

- Vi må bli bedre til å fortelle hvor vi vil med Norge, sier Aps nye leder Jonas Gahr Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

( Dagbladet): Jonas Gahr Støre varslet i sin første landsmøtetale i dag at Ap må skal få en mer offensiv klimapolitikk.
Han sa at klima ikke er en sak blant andre saker, men en ramme for all annen politikk.

Må skjerpe oss - Vi har vært banebrytende i Norge. Jeg mener at Ap har en stolt historie. Men på dette området må vi erkjenne at vi må være holde tritt med utviklingen.

Vi kan som parti ikke si at vi har sagt vårt. Vi må være i bevegelse.  Vi må være søkende på nye tiltak. Og vi må legge vekt på folkelig engasjement. Folk må ha eierskap til lendringene.

Kvotekjøp ikke nok - Vi kan ikke si at at det er fint å kjøre el-bil, men du kan ikke komme til hytta. Vi kan ikke be folk ta sykkelen, hvis det er livsfarlig. Vi må legge til rette for klimavennlige valg, sier Støre til Dagbladet.

Han understreker at han er for kvotekjøp som klimatiltak, men sier at det ikke er nok.

- Når unge spør hva de kan gjøre, kan vi ikke bare svare kvotekjøp. Vi må løfte fram sammenhengene, og gjøre politikk på nye måter, sa Støre.

Klimapanel Han vil selv lede et klimapanel med folk innenfor og utenfor partiet som skal hente inn ny kunnskap og lage ny politikk.
Fornye og fordype det fagligpoltiske samarbeidet.
-

Støre lanserte også to nye rådslag, ett for kunnskap og ett for helse.
Strategien for å vinne valg.
- I mitt hode handler valgkamp om en oppbygging der den følrste er det jeg sluttet med å si, når du blir oppfatte å vøre til for du dem du skal være til for, at velgerne kommer til deg. Hvis det er uklarheter om det, blir velgerne usikre. Det mer. Der e

Han berømmer Jens Stoltenberg for å ha overlatt et parti uten konflikter slik at all energi kan brukes til å utforme politikk og vinne valg.