Trontale varslet økt kamp mot fattigdom

Regjeringens trontale inneholdt ingen politiske overraskelser. Trontalen, som kong Harald leste ved den høytidelige åpningen av Stortinget onsdag, var en lang opplisting av tiltak som var kjent fra før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Regjeringens mål er å utnytte de store mulighetene Norge har. Det krever vilje til politisk fornyelse. Regjeringen vil forsterke kampen mot fattigdom, hjemme og ute. Det vil bli ført en familiepolitikk med vekt på økt valgfrihet og barnas beste, leste kongen.

I trontalen ble det slått fast at regjeringen vil legge til rette for å følge opp Stortingets vedtak om barnehagepolitikken, med sikte på full behovsdekning, lavere foreldrebetaling og likebehandling av private og offentlige barnehager. Kontantstøtten skal fortsatt sikre foreldrenes valgfrihet.

Nye meldinger

I trontalen varslet regjeringen at den vil legge fram flere stortingsmeldinger i året som kommer, blant annet en stortingsmelding om kulturminnepolitikken.

Regjeringen vil også foreslå en ny skjermingsordning for egenandeler knyttet til helsetjenester som ikke inngår i dagens frikortordning. I tillegg kommer en stortingsmelding om folkehelsepolitikken hvor det forebyggende arbeidet vil stå i fokus. Et ledd i dette er ytterligere tiltak mot røyking. Det vil også bli lagt fram en melding mot rusmiddelproblemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer