«Tropenes Trump» med flere angrep mot Norge: - Han er en risiko

President Jair Bolsonaro får retorikk-refs etter å ha blant annet anklaget Norge for å sponse hvaldrap.

UT MOT NORGE: Mange er kritiske til president Jair Bolsonaros mange nedsettende uttalelser. De siste dagene har Norge fått gjennomgå. Foto: Evaristo Sa / AFP / NTB scanpix
UT MOT NORGE: Mange er kritiske til president Jair Bolsonaros mange nedsettende uttalelser. De siste dagene har Norge fått gjennomgå. Foto: Evaristo Sa / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Brasils president Jair Bolsonaro (64) har flere ganger kommet med angrep mot Norge, etter at den norske regjeringa besluttet å kutte støtten til bevaring av regnskogen i Amazonas.

Den norske regjeringa holder tilbake 300 millioner kroner fordi den mener Brasil har brutt deler av avtalen som danner grunnlaget for samarbeidet. Kort tid etter at avgjørelsen ble kjent, kom det første angrepet fra Bolsonaro.

- Norge, er ikke det landet som dreper hvaler oppe på Nordpolen? Som utvinner olje der? De har ingenting å lære oss, sa presidenten.

Mandag publiserte han en twittermelding der han igjen anklager Norge for å «sponse hvaldrap», etterfulgt av en video som viser brutal hvalfangst. Han hevder videoen er fra Norge, mens den i realiteten er fra Færøyene.

«Captain Chainsaw»

Det brasilianske romforskningsinstituttet INPE overvåker utviklingen i regnskogsområdene i Amazonas. Ifølge INPEs egen statistikk ble det fjernet rundt 2254 kvadratkilometer med skog i forrige måned. Det er en økning på 278 prosent fra samme måned i fjor.

I juni registrerte INPE en økning på 90 prosent fra tilsvarende måned i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer