«Tropenes Trump» på kollisjonskurs med verdenseliten - gikk rett i strupen på kritikerne

Mens miljøorganisasjoner over hele verden advarer mot brasils retning under den ferske presidenten, Jair Bolsonaro, hevder 63-åringen selv at ingen gjør mer for miljøet enn Brasil.

ÅPNINGSTALE: Brasils nye president Jair Bolsonaro holder tirsdag åpningstalen under World Economic Forum i Davos i Sveits. Populisten gikk til valg på løfter om å bekjempe korrupsjon og gjenopprette lov og orden. I Davos varsler han at det er et nytt Brasil som entrer arenaen. Foto: Eraldo Peres / AFP / NTB Scanpix
ÅPNINGSTALE: Brasils nye president Jair Bolsonaro holder tirsdag åpningstalen under World Economic Forum i Davos i Sveits. Populisten gikk til valg på løfter om å bekjempe korrupsjon og gjenopprette lov og orden. I Davos varsler han at det er et nytt Brasil som entrer arenaen. Foto: Eraldo Peres / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DAVOS (Dagbladet): Politikerforakt og folkets dype mistro til eliten.

Det er ikke budskapet mange av verdens rikeste og mektigste venter å høre når de ankommer globaliseringsfesten i Davos i Sveits denne uka.

Likevel var det det sentrale budskapet under valgkampen til Brasils ferske president, Jair Bolsonaro (63), som i dag holdt åpningstalen under World Economic Forum (WEF) i Davos.

Populisten gikk til valg på løfter om å bekjempe korrupsjon og gjenopprette lov og orden i Brasil, men var aldri spesielt konkret når han snakket om hvordan han skulle løse de enorme utfordringene i hjemlandet.

- Helvetes porter er åpnet

Med trusler om å kaste politiske motstandere i fengsel, åpne retoriske angrep på homofile og medlemmer av Brasils LHBT-bevegelse, nedsettende kommentarer om kvinner, raseri mot flyktninger - som han omtaler som «jordas avskum» og politikk som blir møtt med tordentaler fra miljøorganisasjoner over hele verden, følger også kallenavnet «Tropenes Trump».

I juni 2011 sa han at han ville være ute av stand til å elske en homofil sønn og at han «heller vil at sønnen hans skal dø i en bilulykke enn å være homofil», ifølge New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer