Vulkanutbrudd på St. Vincent:

Tropeøya er ugjenkjennelig

Aske fra vulkanen La Soufriere dekker store deler av den karibiske øya St. Vincent, og svovelstanken er gjennomtrengende etter utbruddet de siste dagene.

UTBRUDD: St. Vincent har blitt ramma av vulkanutbrudd den siste tida. Videoer fra øya viser oppsiktsvekkende konsekvenser. Video: Credit: Codrian Simmons via Storyful Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden januar har befolkningen på den karibiske øya St. Vincent vært klar over at noe kunne skje, og torsdag kom meldingen om at et vulkanutbrudd var nært forestående.

Et halvt døgn seinere smalt det fra vulkanen La Soufriere.

Askeskyen er også kommet i bevegelse og har nådd fram til naboøya Barbados, 175 kilometer lenger øst.

Det hvite pulveret la seg som et tykt belegg over biler, bygninger og boliger på St. Vincent etter de kraftige utbruddene som begynte fredag.

- Øya med sine 110 000 innbyggere så lørdag morgen ut som et vinterlandskap, bare at det var aske som la seg som et teppe, melder nyhetsportalen news784.

Mange steder var sikten sterkt begrenset, men i hovedstaden Kingstown på sørsida av øya var asken mer som en tynn dis av støv.

Luftrommet stengt

Statsminister Ralph Gonsalves sier at vannet er stengt av over mesteparten av øya, og at luftrommet er stengt på grunn av asken.

Han sa at regjeringen har vært i kontakt med andre land, og at Guyana og Venezuela har sendt skip med forsyninger.

Det første kraftige utbruddet fredag morgen sendte en sky av aske og røyk 6000 meter til værs, og seinere på ettermiddagen sendte et nytt, mindre utbrudd en ny askesky 4000 meter opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer