Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekstremvær

Tropisk storm på vei mot USA blir orkan

Ekstremværet Florence vokser. Er på vei mot amerikanske sørøst-kysten.

UVÆR PÅ VEI: Dette NOAA-satelittbildet viser den tropiske stormen Florence. Foto: NOAA / Ap / Scanpix
UVÆR PÅ VEI: Dette NOAA-satelittbildet viser den tropiske stormen Florence. Foto: NOAA / Ap / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstremværet Florence vil trolig vokse og nå orkan styrke innen mandag før det når den amerikanske sørøstkysten, opplyser USAs nasjonale orkansenter (NHC).

Florence ser ut til å ramme Bermuda og Bahamas tirsdag og onsdag, men uten å treffe øyene direkte under sin ferd videre vestover mot fastlandskysten, opplyser National Hurricane Center.

NHC oppfordrer myndighetene i delstatene Florida, Georgia, South Carolina, North Carolina og Virginia til å igangsette forberedelser.

Guvernørene i de tre sistnevnte delstatene har allerede erklært unntakstilstand i påvente av at Florence treffer kysten, noe NHC mener vil skje torsdag.

Allerede ved 5-tiden natt til søndag norsk tid hadde Florence begynt å utløse dønninger ved Bermuda og deler av østkysten.

Florences senter lå da 1270 kilometer sørøst for Bermuda og forflyttet seg med en hastighet på 9 kilometer i timen. Vindhastigheten var registrert til 30,5 meter i sekundet.

Hele Norges coronakart