SIKRET SPOR: Tekniske etterforskere jobbet lenge på Klemetsrud etter likfunnet, men vet ennå ikke hvor drapet skjedde. Foto: ESPEN RØST
SIKRET SPOR: Tekniske etterforskere jobbet lenge på Klemetsrud etter likfunnet, men vet ennå ikke hvor drapet skjedde. Foto: ESPEN RØSTVis mer

Tror 23-åring kan ha blitt drept et annet sted

Ble funnet dumpet på Klemetsrud. Har vært savnet i over tre måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om drapssaken? Send sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Det var en 23 år gammel oslomann som sist torsdag ble funnet drept på Klemetsrud.

Mannens identitet ble endelig fastslått i går kveld, etter DNA-treff, og i dag ble 23-åringens nærmeste pårørende varslet.

- Nå vet vi med sikkerhet hvem dette er, og etterforskningen blir da mer konkret. Vi starter nå avhør av familien hans og vil kartlegge omgangskretsen og hans bevegelser, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, sjef for vold- og sedelighetsseksjon i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Tre måneder siden Venner av 23-åringen opplyser til Dagbladet at det siste livstegnet til omgangskretsen kom 9. juli. Da skal han ha sendt en tekstmelding til en god kamerat. Den nå avdøde mannen var i ferd med å skaffe seg ny jobb, og ingenting tydet på at noe var galt.

Etter dette skal ingen, heller ikke familiemedlemmer, ha hørt fra mannen.

- Formelt ble mannen meldt savnet hos politiet 13. august. Men vi fikk en bekymringsmelding 8. august, og han er ikke sett i live siden begynnelsen av juli, bekrefter Rohde.

Over tre måneder seinere ble 23-åringen funnet død, om lag tre hundre meter fra FOD-gården (Foreningen for omplassering av dyr) på Klemetsrud i Oslo. To kvinnelige hundepassere oppdaget liket da en av hundene oppførte seg rart og markerte ved funnstedet.

Pakket i plast Mannen lå innpakket i plast og lå under en gammel sofa i ei grøft, ikke langt fra en falleferdig garasje. Politiet har fått indikasjoner fra rettsmedisinerne om hvordan 23-åringen døde, men fordi liket hadde ligget lenge utendørs er konklusjonen usikker.

- Vi vet ikke med sikkerhet verken dødstidspunkt eller dødsårsak, og vil derfor ikke gå ut med mer informasjon om dette ennå, sier Rohde.

Hun bekrefter at kriminalteknikerne, etter et omfattende arbeid på funnstedet, ikke har funnet ut hvor selve drapet skjedde.

- Han kan ha blitt fraktet dit, sier politiinspektøren.

Ber avfallseiere melde seg Oslopolitiet vil nå ha tips fra alle som har sett eller hørt noe av interesse ved det aktuelle området på Klemetsrud helt tilbake til juli. I tillegg bes alle som har dumpet avfall der, om å melde seg.

- Dette er et område der det blir kastet mye gjenstander, og vi trenger å komme i kontakt med  alle som har gjort dette for å sjekke disse tingene ut av etterforskningen, sier Rohde til Dagbladet.

I ettermiddag hadde politiet ikke fått informasjon om noen konflikt som kunne ligge bak drapet.

På grunn av manglende kapasitet i oslopolitiet etter flere drap på svært kort tid, bistår Kripos i Klemetsrud-saken. Drapsetterforskerne vil nå blant annet innhente informasjon fra den dreptes PC og mobiltelefon.