Mener antall coronavirus-smittede er langt høyere:

Tror 50 000 blir smittet - hver dag

Eksperter tror de reelle smittetallene er langt høyere enn det kinesiske myndigheter melder om. Det er også bekymringsfullt at en ung lege døde av viruset, mener FHI-overlege.

FRYKTER SMITTEN: Personer med ansiktsmasker går tur i parken i byen Jiujiang i Jiangxi-provinsen i Kina. Foto: Thomas Peter / Reuters / NTB scanpix
FRYKTER SMITTEN: Personer med ansiktsmasker går tur i parken i byen Jiujiang i Jiangxi-provinsen i Kina. Foto: Thomas Peter / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge kinesiske myndigheter er det nå over 600 personer som har mistet livet etter å ha blitt smittet med viruset. Samtidig har over 31 000 personer fått påvist smitte. Forskere tror imidlertid det reelle tallet på antall smittede er langt høyere.

- Vi anslår at omtrent 50 000 nye blir smittet i Kina hver dag. Dette er mye høyere enn det myndighetene rapporterer, sier professor Neil Ferguson ved Imperial College i London i et intervju.

Ferguson er en av de fremste ekspertene på infeksjonssykdommer som spres blant mennesker og dyr, og jobber mye med fokus på å hindre spredning.

Overlege og spesialist i samfunnsmedisin Siri Helene Hauge ved Forkehelseinstituttet sier til Dagbladet at det er ingen som vet det eksakte antallet smittede, men at det antas å være høyere enn det kinesiske myndigheter rapporterer om.

- Sannheten på antall smittede ligger et eller annet sted mellom det offisielle tallet og det estimerte tallet. Men vi antar jo at det er mange flere smittede enn det de bekrefter. Det er nok alle enige om, sier hun til Dagbladet.

Utfordringen ligger i hvordan sykdommen arter seg, forklarer Hauge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer