Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror afrikanere drepte Annie

Politiet i Haugesund mener to nordafrikanere i 30-årsalderen brøt seg inn hos Annie Bergliot Olsvik (83) og drepte henne. Etterforskerne tror de vil klare å ta de to etterlyste mennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAUGESUND (Dagbladet): Frelsesarmé-kvinnen på 83 år ble brutalt drept på sitt eget soverom natt til søndag. I går tok drapssaken en dramatisk ny vending, da politiet siktet to navngitte menn for ugjerningen.

Alle Norges politidistrikter er varslet om de siktede, men etterforskningsledelsen i Haugesund har foreløpig ikke offentliggjort deres identitet. Det eneste de ville si i går kveld, var at mennene er i 30-årsalderen og nordafrikanere.

Kan ha DNA

De siktede har ikke vært aktuelle fra første dag i etterforskningen. Men da navnene deres kom opp, var veien til siktelsene kort. De antatte gjerningsmennene er ettersøkt gjennom Interpol og kan ha flyktet fra Norge. Men etter det Dagbladet kjenner til, er etterforskningsledelsen optimistisk med tanke på at de vil ta mennene.

Rovmordet ble utført på en amatørmessig måte, og høyst sannsynlig sitter krimteknikerne med materiale som kan gi politiet en DNA-profil på en eller begge gjerningsmenn. Dette vil ledelsen i Haugesund imidlertid ikke bekrefte.

- Vi har vurdert å gå ut med bred DNA-testing. Men foreløpig har vi ikke valgt å gjøre dette, sa politiadvokat Trond Jarle Bachmann til Dagbladet noen timer før siktelsen ble offentliggjort.

Asylsøkerboligen i Tittelsnesveien 16 har vært interessant for politiet nesten fra første time av etterforskningen. Allerede drapsnatta var tjenestemenn i boligen og tok navnene på dem som var i huset.

Tirsdag fikk etterforskningsledelsen i Haugesund rettens kjennelse til å ransake over 50 hus i området, men konsentrerte seg nesten utelukkende om asylboligen. Huset ble endevendt og beboerne måtte inn til avhør.

Men interessen for boligen stoppet ikke der. I går kunne politiet fortelle at en gjenstand fra huset er blitt beslaglagt og sendt til teknisk testing. Huset er blitt plombert, for å sikre spor for ettertida.

Ifølge mottaksleder Johnny Danielsen ved Haugaland mottakssenter bor det åtte personer på de seks rommene i Tittelsnesveien 16.

Etterlyser stereo

Politiadvokat Trond Jarle Bachmann forteller at bare fem av de åtte har avgitt forklaring. Han vil ikke si hvorvidt de to siktede har bodd i huset, eller om beboerne der har gitt informasjon som har ført til siktelsen.

Selv om to navngitte menn er siktet for drapet, er etterforskningen langt fra over. Politiadvokat Trond Jarle Bachmann understreker sterkt at politiet fortsatt trenger flere tips i saken. Han ber beboere i området om å gjennomsøke sine hager, garasjer og uteboder etter klær eller gjenstander som drapsmennene kan ha mistet mens de flyktet fra åstedet.

Drapsjegerne har også fått samlet innholdet i alle bosskassene i området rundt drapsstedet. Dette materialet er merket og lagret, og vil bli gransket seinere.

I går ble det også kjent at et Hitachi kompaktanlegg er blant gjenstandene som ble stjålet i forbindelse med rovmordet. Politiet etterlyser stereoanlegget, som har både cd- og kassettspiller, og som kan være nærmere ti år gammelt.

TO SIKTET: I går tok drapssaken i Haugesund en dramatisk ny vending, da politiadvokat Trond J. Bachmann på en pressekonferanse i går opplyste at to navngitte menn er siktet for ugjerningen.