Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror alle skoler får mobilforbud

- Det vil bli forbud mot mobiltelefonbruk på alle skoler, spår skolesjefen i Bamble kommune, Jan Furum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han innførte et slikt forbud for to år siden. Nå følger nabokommunene etter.

- Et slikt forbud ble nødvendig. Mobiltelefonbruken tok jo helt av, forklarer Furum. Det var rektorene i kommunen som ba skolesjefen om å innføre forbudet, etter at mobiltelefonene ble et problem for undervisningen.

- Telefonene ringte midt i timen, elevene sendte tekstmeldinger og én skole rapporterte om juksing med bruk av mobiltelefonen. Noe måtte gjøres, sier skolesjef Jan Furum.

Reaksjonene på forbudet var få.

- Elevene skjønte hvorfor vi gjorde dette, og syntes det var helt greit. Ordningen vi har i dag innebærer at foreldre kan be om dispensasjon fra forbudet dersom det finnes viktige grunner for at barnet må være tilgjengelig, sier han.

Andre følger etter

Furum regner med at alle skoler etter hvert vil få et slikt forbud.

- Alle nabokommunene, Skien, Porsgrunn, Drangedal og Kragerø, har allerede fått samme ordensregler som oss. Slik som mobilbruken har tatt av, vil det være nødvendig for alle skoler å få sånne restriksjoner, mener han.

Utdanningsdepartementet vil la det være opp til hver enkelt skole å vurdere om mobiltelefon skal forbys blant elevene.

På tross av medisinske rapporter om stråling ved mobilbruk, synes ikke statssekretær i Utdanningsdepartementet Randi Øverland at det er departementets oppgave å drive sentraldirigering.

Lokalt ansvar

- Ansvaret for om mobiltelefoner skal forbys må ligge lokalt. Det er opp til hver enkelt lærer å bestemme om det er lov å bruke mobil i klasserommet, mener Randi Øverland. Hun legger likevel til at mobilbruk blant barn og unge på skolen er uheldig.

- All bruk av mobil i timen er usunt. Ringelyder og sending av tekstmeldinger fører til uro i klassen, og som lærer mener jeg det er uholdbart, erklærer hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media