Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror årets svenskehandel vil slå alle rekorder

Handelsnæringen frykter at årets grensehandel til Sverige vil slå alle rekorder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beregninger viser at Ola og Kari kan komme til å legge igjen over 9 milliarder kroner hos «Söta bror».

I samarbeid med Nordea har Handels- og serviceorganisasjonenes Hovedorganisasjon, (HSH), hentet inn tall fra utsalgssteder i Strømstad-regionen. I løpet av årets fire første måneder har grensehandelen økt med 14 prosent i forhold til i fjor, skriver TV 2 Nettavisen.

- Dersom økningen fortsetter, noe vi tror den vil gjøre, vil vi komme opp i en grensehandel på 9 milliarder kroner, og så høy har den aldri vært før, sier informasjonssjef Jarle Hammerstad i HSH til NTB.

Hammerstad sier til NTB at en av grunnene til at de tror økningen vil fortsette er at det stadig bygges nye utsalgssteder i Strømstad-regionen. I tillegg tror organisasjonen at forskjellen mellom svenske og norske alkoholavgifter vil øke.

- Vi frykter at Norge vil havne på etterskudd i forhold til alkoholavgifter. Vi vet at danskene reduserer sine avgifter på alkohol til høsten, og signaler tyder på at Sverige vil følge etter, sier Hammerstad til TV 2 Nettavisen.

Hammerstad understreker at tallene som er hentet inn er basert på kontanthandel og bruk av kredittkort. Valuta som er vekslet inn i Norge er ikke tatt med i målingen.

(NTB)

KJØPE-KØ: Nordmenn i den sedvanlige køen for å handle i billiglandet Sverige.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media