Tror at broren er omkommet

HØVIK (Dagbladet): Broren til den savnede har forsonet seg med teorien om at «Mytilus II» kolliderte med et skip og sank så raskt at Dag Poppe ikke rakk å sende nødsignal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er såpass realistisk at jeg tror det er overveiende sannsynlig at han ble rent i senk. Hvis han derimot hadde truffet noe, en flytende container eller en tømmerstokk, så ville han hatt mer tid til å foreta seg noe. Jeg greier ikke å finne noen annen forklaring på hva som skjedde, sier Per Poppe (60).

Han snakket med sin bror kvelden før han dro fra Strömstad.

- Han fortalte at det var så lite båter at han snart hadde havna for seg selv. Temperaturen var fin og han var i godt humør.

Per Poppe forteller om en vanskelig tid etter at broren forsvant. Familien planlegger en minnestund på den savnedes fødselsdag 25. mai.

Det var på vei til sin sønn Kjetil Poppe (40) på Valderøy ved Ålesund at 64-åringen forsvant. Sønnen mener det mest sannsynlige er at seilbåten traff en flytende gjenstand som slo hull i skroget. Han håper på funn av vrakrester når hytte- og båtfolket inntar skjærgården om noen uker.

- Orkanen som herjet Skagerrak i slutten av oktober, kan ha kastet vrakrester fra «Mytilus» langt inn på land, sier han og framholder:

- Flere ting skurrer i teorien om sammenstøt med en annen båt. Alle store båter er pliktig å ha bruvakt. Videre gir en så stor båt som «Mytilus II» god refleks på radarskjermene. De fleste båter har radar med en eller annen form for alarm som ville varslet om kollisjonsfaren, sier Kjetil Poppe, som mener det bør være gode sjanser til å finne slepejolla, en hjemmelaget kajakk, en gul hesteskoformet livbøye samt diverse årer. På livbøya står navnet «Mytilus II» skrevet i tillegg til ORN 270. På en treplate bakerst på slepejolla er også «Mytilus»-navnet innrisset.