Tror baby (8 mnd) ble drept

En åtte måneder gammel baby døde ved Sørlandet sykehus i går. Politiet karakteriserer dødsfallet som mistenkelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Mannen ble pågrepet lørdag på politikammeret, og etterforskningen pågår nå i fullt monn, sier politiadvokat Ingrid Thorsen til Dagbladet.no.

Lørdag formiddag ble Agder politidistrikt varslet av Sørlandet sykehus om et barnedødsfall. Barnet ble konstatert død ved ankomst til akuttmottaket.

Bedt om bistand

- På grunnlag av opplysninger fra sykehuset om barnets tilstand ved ankomsten ble det umiddelbart iverksatt etterforskning i saken, skriver politiadvokat Thorsen i en pressemelding.

Barnet ble obdusert natt til søndag ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo.

- Agder politidistrikt har bedt om bistand til det tekniske arbeidet og teknikere fra Kriminalpolitisentralen har ankommet Kristiansand, heter det i pressemeldingen.

Kriminalteknikere har jobbet på stedet i kveld, og tatt med seg en barnedyne og en barnevogn.

Morens kjæreste

Ifølge NTB er det morens kjæreste som nå er siktet. Han er en norsk statsborger i slutten av 20-årene, og har selv et barn fra et tidligere forhold. Mannen er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

Drapet skal ha skjedd natt til lørdag i huset til barnefamilien, i en stor villa ved Bertesbukta i Kristiansand.

- Min klient er fullstendig knust etter at siktelsen kom. Han har ikke kjent barnet så lenge, men han er svært glad i barn, og stiller seg fullstendig uforstående til siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Abdelilah Saeme til NTB.

- Lørdag kveld siktet politiet mannen. Han ble helt fra seg da siktelsen kom, og har måttet få medisinsk bistand. Selv om tilstanden hans er svært dårlig, har han vært villig til å la seg avhøre, sier Saeme.

Politiet har hatt mannen inne til avhør siden lørdag formiddag, men har ikke gått ut offentlig med saken før nå.

- Vi fant det ikke hensiktsmessig å gi offentligheten opplysninger om dette, sier politiadvokat Thorsen.

ÅSTEDET: Politiet etterforsket søndag et mistenkelig dødsfall i Bertes på Lund. Underetasjen i det aktuelle huset er plombert.
SIKRET SPOR: Kriminalteknikere har jobbet på stedet i kveld, og tatt med seg en barnedyne og en barnevogn.
DRAPSALARM: I dette huset i Kristiansand skal det angivelige babydrapet ha funnet sted.