Tror barnebortførere har kommet seg til Danmark

To unge jenter bortført i Moss i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To jenter på elleve og fem år ble bortført i åttetida i morges da de var på vei inn på henholdsvis Røysåsen barnehage og Verket skole i Moss.

Jentene bor i beredskapshjem i Moss og politiet mener at det er de biologiske foreldrene, som er bosatt i bergensområdet, som står bak bortføringen.

- Vi har nå sterk grunn til å anta at de har kjørt til Sverige. De kjører trolig langs østkysten, på E6 mot Gøteborg. Vi har et nært samarbeid med svensk politi, sier politiadvokat Jon Granerud i Østfold politidistrikt til Dagbladet.

16.15 i ettermiddag opplyser politiet at de har fått opplysniger om at de ettersøkte har forlatt Sverige, og befinner seg i Danmark. Den etterlyste bilen er registrert med bompassering over Øresund-brua mandag ettermidddag.

Po.Danske politimyndigheter er varslet via Kripos.

Etterlyst Politiet etterlyser en SV-registrert svart Nissan X-trail. Politiet har funnet bilen som ble brukt under bortføringen, en Ford Focus leiebil, men de tror den andre bilen er brukt videre.

- Vi har grunn til å tro at de kjører den bilen vi har etterlyst. Hvis publikum påtreffer dem, bør de ikke gjøre tiltak selv, men varsle politiet, sier Granerud.

Foreldrene, som er bosatt i Norge, er av øst-europeisk opprinnelse. Mor er fra Ukraina, far er tysk statsborger. Mannen er i 54 år gammel og kvinnen 39 år.

Etterforskingen har så langt avdekket at bortføringen synes å ha vært planlagt

Tatt med makt Politiadvokat Jon Granerud i Østfold politidistrikt sier barnehagebarnet ble fratatt beredskapsforeldrene med makt da de skulle levere barnet i dag tidlig.

- Ut fra hva beredskapsforeldrene forteller, så er det barnas biologiske foreldre som står bak bortføringa. Det var en viss form for maktutøvelse da barnehagebarnet ble fratatt beredskapsforeldrene. Dette skjedde etter at skolebarnet, som beredskapsforeldrene hadde levert på skolen, ble tatt, sier Granerud.