17. mai i coronaens tid:

Tror barnetoget avlyses

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen mener det spøker for barnetoget i Oslo i år. Også resten av landet må belage seg på en uvanlig 17. mai, ifølge kulturminister Abid Raja.

ANNERLEDESÅRET: Kong Harald og dronning Sonja fikk ikke vinket til barnetoget fra slottbalkongen 17. mai i fjor. I stedet kjørte kongeparet rundt i hovedstaden i en åpen bil. Kulturministeren tror det også i år blir en annerledes feiring. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
ANNERLEDESÅRET: Kong Harald og dronning Sonja fikk ikke vinket til barnetoget fra slottbalkongen 17. mai i fjor. I stedet kjørte kongeparet rundt i hovedstaden i en åpen bil. Kulturministeren tror det også i år blir en annerledes feiring. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble ikke barnetog på nasjonaldagen i fjor – corona-viruset satte en effektiv stopper for det.

Men vil lumske mutantvirus gjøre at vi heller ikke i år får gått i 17. maitog?

- Jeg vet ikke mer enn dere, men jeg tror ikke det blir barnetog, sa Johansen til TV 2 da han fikk spørsmålet av Linn Vik på TV 2-programmet «Presseklubben».

Nå utdyper han overfor Dagbladet.

- Vi håper jo alle at det vil kunne bli 17. mai-tog i Oslo i år, men blir det tog betyr det jo at vi har åpnet for fullt og akkurat nå fremstår det som ganske urealistisk, sier han.

Vaksinering avgjørende

Ifølge Johansen vil det være avgjørende hvor langt en er kommet med å vaksinere befolkningen. I skrivende stund er bare i underkant av 300 000 nordmenn vaksinert.

- Forhåpentligvis har vi tatt et langt steg mot full frihet igjen når vi markerer 17. mai, men en enorm folkefest hvor titusener står stimlet virker ikke helt realistisk akkurat nå, sier Johansen, som understreker at pandemien er uforutsigbar.

Svar over påske

Fredag gjorde regjeringen det klart at det ikke blir noen store coronalettelser nasjonalt før tidligst i midten av mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer