Tror bin Laden er hos mullah Omar

Afghanske myndigheter tror nå at Osama bin Laden kan være sammen med mullah Mohammed Omar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De 200 soldatene fra de amerikanske spesialstyrkene er nå tilbake ved sin base i Kandahar etter at de har jaktet på Taliban-leder mullah Omar. De har undersøkt en leir som de mener Taliban-lederen har benyttet og funnet mindre mengder våpen og dokumenter, melder CNN.

Taliban-lederen befinner seg trolig i et område omtrent 10 mil vest for Kandahar, ved Baghran i Helmand-provinsen, melder USA Today. Afghanske myndigheter tror han har 1500 Taliban-soldater med seg. Teorien om at den ettersøkte terroristlederen Osama bin Laden er styrket etter at det ikke er funnet etter omfattende søk ved Tora-Bora-fjellene mot grensen til Pakistan.

Flere medier melder i kveld at forhandlinger om mullah Omars overgivelse kan være i gang, men afghanske myndigheter sier i kveld at de ikke tror på noen rask løsning.

- Dersom han er der vil han bli arrestert, sier Afghanistans nye statsminister Hamid Karzsai til nyhetsbyrået AP.

Ny amerikaner kan være tatt

CNN melder at området som ble undersøkt av amerikanske spesialstyrker i natt, trolig ble brukt av mullah Omar inntil nylig. De tror han forlot området for mindre enn tre uker siden, og at oppdraget var å finne ut hva de etterlot seg.

Samtidig ble 11 nye fanger overført fra fengselet ved Mazar-e-Sharif til USAs base ved Kandahar. Totalt er nå 200 soldater USAs fanger i Afghanistan eller på et av USAs krigsskip.

Anonyme kilder sier til CNN at flere av de som nå blir avhørt i Afghanistan skal ha gått på skoler i USA, inkludert universiteter. En av dem skal være fra Louisiana, men skal ha flyttet fra USA i ung alder. Mannen skal være i 20-årene.

Journalister i Afghanistan har ikke mulighet til å få treffe USAs krigsfanger i Kandahar. De holdes strengt bevoktet og ingen uvedkommende får treffe dem.

<B>IKKE FUNNET: Osama bin Laden er fremdeles ikke funnet, og nå tror flere at han kan oppholde seg sammen med Taliban-leder mullah Mohammed Omar.
<B>FLYKTET: Mullah Mohammed Omar er ikke tatt, men skal befinne seg om lag 10 mil vest for Kandahar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer