Tror Birkedal slipper unna med bøter

Advokat Arvid Sjødin tror ikke hans klient blir dømt for noe straffbart.

PÅSTAND MOT PÅSTAND: Advokat Arvid Sjødin, som forsvarer Trond Birkedal, tror ikke eks-frp-toppen blir dømt for noe straffbart, men at han kan bli bøtelagt. Han mener den alvoligste anklagen mot ham, om utuktig omgang, ikke kan føre til domfellelse fordi det er påstand mot påstand i saken.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
PÅSTAND MOT PÅSTAND: Advokat Arvid Sjødin, som forsvarer Trond Birkedal, tror ikke eks-frp-toppen blir dømt for noe straffbart, men at han kan bli bøtelagt. Han mener den alvoligste anklagen mot ham, om utuktig omgang, ikke kan føre til domfellelse fordi det er påstand mot påstand i saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokat Arvid Sjødin, som forsvarer varetektsfengslede Trond Birkedal, tror ikke den tidligere Frp-toppen og ordførerkandidaten i Stavanger blir dømt for noe straffbart.

- Jeg forholder meg til siktelsen. Når det gjelder punktet som omhandler utuktig omgang er det påstand mot påstand, noe som ikke kan føre til domfellelse, sier Sjødin til Rogalands Avis.

- I forhold til de andre forholdene som omhandler filming vil de medføre en bøtestraff dersom politiet mener at det er noe i dette, sier han til avisa.

Birkedal nekter straffskyld for siktelsen der han skal ha hatt seksuell omgang med en 15 år gammel gutt i 2008. Han erkjenner å ha smugfilmet flere unge menn mens de dusjet hjemme hos ham.

Dagbladet har foreløpig ikke kommet i kontakt med Sjødin i dag.