Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror boligprisene vil falle 7,5 prosent før bunnen er nådd

DNB Markets tror ikke boligprisene vil falle så mye som flere andre har spådd. Og renten forblir kanskje lav i minst to år til.

ØKONOMI: Sjeføkonom Øystein Dørum i DNB har lagt frem en fersk analyse av norsk økonomi og hva vi kan vente oss fremover.Foto GRØNNING/TORBJØRN Dagbladet
ØKONOMI: Sjeføkonom Øystein Dørum i DNB har lagt frem en fersk analyse av norsk økonomi og hva vi kan vente oss fremover.Foto GRØNNING/TORBJØRN Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Etter flere år med oppgang på 6 - 8 prosent i året falt de norske boligprisene i fjor.

Omslaget i boligmarkedet kom tidligere og ble mer markert enn DNB Markets anslo for ett år siden, men banken er ikke veldig redd for et boligkrakk, slik flere andre har spådd.

Ingen boligprisboble - Vi mener at norske boligpriser ikke kan karakteriseres som en boble. Likevel er både priser og gjeld høye, og noen av driverne for boligprisene har snudd. Økende arbeidsledighet vil bidra til at boligprisene avtar noe videre både i år og neste år, skriver bamken i en fersk analyse av utsiktene.

DNB-sjef Rune Bjerke uttalte tirsdag at han ikke trodde boligprisene ville falle så mye mer, og DNB Markets ser nå for seg en samlet prisnedgang på 7,5 prosent før bunnen nås.

Ned 4 prosent i år? Det anslås en nedgang i bruktboligprisene på 4 prosent i år, 2,5 prosent neste år og et utflating i 2016.

At fallet ikke blir større forklares med at renten vil forbli lav en god stund til, og fra neste år av vil inntektsveksten ta seg opp igjen.

DNB Markets mener for eksempel at Norges Bank har gode grunner til å vente til høsten 2015 før styringsrenten settes opp.

- Den ventede nedgangen i boligbyggingen bidrar også til mindre nedsidepotensiale i boligprisene, heter det i den ferske rapporten - Økonomiske utsikter 1-2014.

Flere nyheter 4 supergrep for din økonomi
- Tror oljeprisfallet blir dobbelt så stort
Oslo Børs passerer snart en drømmegrense