Tror «bombeangrep» var barnestreker

Bomben som raserte en etasje i Aalborg Sygehus Nord i ettermiddag, kan være plassert der av barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen skjedde rett før klokka 17 i ettermiddag. Først meldte den danske avisa Nordjyske Stiftstidendes nettavis og danske BT at eksplosjonen skyldtes eksplosjonen en rørbombe.

Litt seinere begynte politiet å helle mot en teori om at eksplosjonen skyldtes en fyrverkeribombe, og seint i kveld sa visepolitisjef Henrik Hyldig at dette trolig var barnestreker.

- Alt tyder på at det var et kraftig stykke fyrverkeri, en såkalt krysantemumbombe, som eksploderte, sier visepolitisjef Henrik Hyldig til nyhetsbyrået Ritzau.

- Bombefragmenterne var ikke større enn en femkrone, sier han.

At bomben kunne skyldes fyrverkeri, var en teori Aalberg kommunes beredskapssenter holdt åpen da Dagbladet.no tidligere i kveld spurte om eksplosjonen skyldtes en rørbombe.

- Det kan jeg ikke bekrefte foreløpig, men det lukter krutt på åstedet. Det kan være en bombe eller noe kraftig fyrverkeri, sa beredskapssjef Jan Mortensen fra Aalberg kommunes beredskapssenter til Dagbladet.no.

Ingen skadd

Ifølge Mortensen skjedde eksplosjonen ved en trapp i 14. etasje. Vinduene i etasjen ble blåst ut, hele taket ble ødelagt og en mur ble trykket inn. Til alt hell ble ingen mennesker skadd i eksplosjonen.

- I 14. etasje er det kjøkken og kantine. Pasientene ligger i etasjen under, sa Mortensen til Dagbladet.no.

Politiet jobbet med tekniske undersøkelser på stedet i kveld. De sperret av et stort område rundt sykehus, av frykt for flere bomber.

Voldsom

- Eksplosjonen var svært voldsom, men vi vet ennå ikke hva den skyldes. Akkurat nå jobber vi for fullt med å sperre av et stort område, sa vakthavende ved Aalborg politi til Ekstra Bladet tidligere i kveld

Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau skjedde eksplosjonen i en mellomgang rett ved sykehusets nødutgang. Mellomgangen har vinduer fra golv til tak, og flere av disse er sprengt i stykker. Noen av glassplintene har brast gjennom lufta og knust ruter i en mindre bygning rett overfor.

Sykehuset ligger i Reberbansgade, midt i Aalborg. Det lukter svovel og gass i området, men det skal ikke være observert flammer.

Eksplosjonen kunne høres over store deler av byen.

Her er kart over sykehuset.

ATTENTAT: En rørbombe er sprengt på Aalborg Sygehus Nord.