- Tror bordet er for lite

Lederne for en rekke land i området rundt Det kaspiske hav er samlet for toppmøte.

SVÆRT: Det sitter fem verdensledere rundt bordet- Putin sitter nederst til venstre i bildet. Foto: Caspian Summit
SVÆRT: Det sitter fem verdensledere rundt bordet- Putin sitter nederst til venstre i bildet. Foto: Caspian Summit Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nok en gang tiltrekker bordet seg oppmerksomhet under et av Russlands president Vladimir Putins møter.

Statslederene i flere land i området rundt Det kaspiske hav er samlet for toppmøte i Turkmenistan onsdag. De er samlet rundt et gigantisk bord, og de fem regjeringssjefene har meget god plass.

- Det er fem verdensledere som deltar på det kaspiske toppmøtet i Ashgabat. Putin er en av dem. Jeg tror bordet er for lite, skriver EU-, Nato- og Eurasia-forsker Luke Coffrey ved Hudson Institute på Twitter.

Også rådgiver i det ukrainske innenriksdepartementet Anton Herasjenko har lagt ut bilde fra toppmøtet på Twitter. Han sammenlikner det med et bilde fra G7-møtet, hvor det sitter ni personer rundt et helt vanlig møtebord.

Financial Times' Moskva-korrespondent Max Seddon skriver på Twitter at man trolig kunne fått plass til en hel hockeybane i midten av bordet.

Også flere ganger tidligere har bordene Putin har møter ved fått reaksjoner, blant annet da han hadde Franrikes president Emmanuel Macron på besøk i Russland før krigens start.

Årsaken til at han har møter ved så store bord er uklar, men da han hadde møte med Macron skal ha vært at den franske presidenten ikke tok coronatest da han ankom Kreml.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer