Tror børsen går opp

- Men krisa er langt i fra over, spår økonomene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hovedindeksen på Oslo Børs steg med 3,79 prosent, til 346 poeng,  de første fem minuttene etter børsåpning onsdag. 

Etter den første halvtimen falt hovedindeksen bratt og langt nedover, for så å snu igjen i 10-tida. Deretter har den svingt en del opp og ned. Klokka 12  lå stigningen på 2,61 prosent, og Hovedindeksen lå da på 342,29 poeng. 

En av formiddagens vinnere på børsen er flyselskapet Norwegian, som steg med over 13 prosent ved børsstart, etter at det i går ble kjent at selskapet hadde avvist et oppkjøpstilbud.

De mest omsatte aksjene på Oslo Børs de første timene i dag var StatoilHydro og Yara i særklasse, samt Seadrill, Renewable Energy Corporation (Rec) og Tandberg.

Redningsaksjon løftet børsene

Den amerikanske redningspakken til forsikringsgiganten AIG ser ut til å gi positive utslag på børsene i Asia. Dette er også årsaken til at pilene på Oslo Børs igjen peker oppover.

Verdien av aksjene på Tokyo-børsen hadde ved lunsjtider lokal tid steget med over 2 prosent fra dagen før, og i Taipei var oppgangen på nærmere 4 prosent i morgentimene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.