- Tror Breivik saksøkte staten bare for å få oppmerksomhet

Freddy Lie håper ankesaken som nå starter blir siste gang man får høre noe fra datterens morder.

TIL STEDE I RETTEN: Freddy Lie tilbrakte 41 dager i Oslo tingrett under straffebehandlingen mot Anders Behring Breivik i 2012. Han var også til stede i Skien fengsel i mars i fjor under massemorderens søksmål mot staten. Lie, som mistet en datter og fikk en annen datter hardt skadd under terrorangrepene, sier han tror Breiviks mål nå er å få mer oppmerksomhet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TIL STEDE I RETTEN: Freddy Lie tilbrakte 41 dager i Oslo tingrett under straffebehandlingen mot Anders Behring Breivik i 2012. Han var også til stede i Skien fengsel i mars i fjor under massemorderens søksmål mot staten. Lie, som mistet en datter og fikk en annen datter hardt skadd under terrorangrepene, sier han tror Breiviks mål nå er å få mer oppmerksomhet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Freddy Lie mistet dattera Elisabeth under terrorangrepet på Utøya i 2011. Eldstedattera Cathrine ble hardt skadd, men overlevde.

For Lie har det i ettertid vært viktig å følge rettsrundene Anders Behring Breivik har vært i. Han tilbrakte 41 dager i tingretten under straffesaken mot terroristen i 2012, og han var også til stede i Skien fengsel i mars i fjor da tingretten der behandlet Breiviks søksmål mot staten.

- For meg har det vært viktig å være til stede fordi jeg har villet gjøre meg opp min egen mening om det som framkommer i retten, og ikke lese om det i avisene, for der står det så mye forskjellig. Jeg vil heller være der sjøl, og få det fra første hånd, sier Lie til Dagbladet.

- Vil bare ha oppmerksomhet

Han er usikker på om han kommer til å følge ankebehandlingen, som starter tirsdag, lite tett.

- Under tingrettsbehandlingen synes jeg var Breivik lite konkret om det saken skulle handle om, nemlig soningsforholdene. I stedet snakket han om masse annet tull. Jeg tror han har gått til dette søksmålet bare for å få oppmerksomhet, sier Lie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer