Tror brudekjøp er bedrageriforsøk

67-åring som vil gifte seg med tenåring er delvis pleietrengende. Datter tror faren blir lurt for 800 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 67 år gamle mannen som ifølge VG i dag skal ha inngått en avtale om å gifte seg med en tenåringsjente, mot en medgift på 800 000 kroner, kan være utsatt for et bedrageriforsøk.

Det mener den ene datteren til 67-åringen. Hun tok kontakt med politiet om saken i vår. Hun fryktet at farsarven forsvinner til den 16 år gamle gifteklare jenta og hennes mor i 40-årene.

Politiet på Nes på Romerike bekrefter at de har mottatt en henvendelse om saken fra datteren til 67-åringen, men at de ikke kan åpne etterforskning uten at 67-åringen selv anmelder saken.

- For at vi skal etterforske en mulig bedragerisak, betinger det at den som er bedratt eller forsøkt bedratt anmelder saken, sier lensmann Helge Tamburstuen ved Nes lensmannskontor til Dagbladet.no.

Betalt 70 000

67-åringen som har inngått en kontrakt med moren til tenåringsjenta om betaling av 800 000 kroner for hennes datters hånd, er i dag ufør etter slag og delvis pleietrengende. Han bor til tider på institusjon.

I følge 67-åringen har han allerede overført 70 000 kroner av beløpet på 800 000 kroner, men datteren til 67-åringen frykter mer penger har gått ut av hans konto.

Politiet på Nes har hatt kontakt med jurist ved Romerike politidistrikt etter henvendelsen fra datteren i vår.

SKAL BETALE 800 000 KRONER FOR GIFTEMÅL:  67-åringen fra Romerike vil betale 800 000 for å gifte seg med tenåringsjenta. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
SKAL BETALE 800 000 KRONER FOR GIFTEMÅL: 67-åringen fra Romerike vil betale 800 000 for å gifte seg med tenåringsjenta. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer

- Vi hadde kontakt med dem vedrørende kontrakten som var fremlagt. Jurist har også vurdert om utlendingsloven kan komme til anvendelse, men både jenta og hennes mor er norske statsborgere. Derfor kan man ikke anvende utlendingsloven i denne saken, sier Tamburstuen.

Trusler

I forrige måned ble den unge jentas mor anmeldt for trusler av datteren til 67-åringen. Da datteren troppet opp på lensmannskontoret var faren selv med.

Trusselanmeldelsen etterforskes av politiet i Hedmark, der kvinnen som er anmeldt bor. Hun og hennes tenåringsdatter oppholder seg for tiden i utlandet.