Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror bunnen snart er nådd for oljeaksjer

Ekspertene tror oljeprisen vil stige i løpet av året og at dette vil løfte mange oljerelaterte aksjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Oljeprisen vil trolig bunne ut i løpet av første kvartal, erklærer aksjestrategen Paul Harper i DNB Markets til Finansavisen.

Meglerhuset forventer at oppturen blir sterkest i andre halvår, og at nivået vil stige til rundt 75 dollar fatet i fjerde kvartal.

Nordea Markets ser for seg en lignende utvikling, med snittpriser for brent råolje på 55 dollar fatet i første kvartal, 57 dollar fatet i andre kvartal, og 68 dollar i andre halvår.

Også investeringsdirektør Ole Søeberg i Skagen Fondene mener en bunn, i alle fall på kort sikt, er nær.

- Dagens oljepris er kraftig oversolgt, hevder han.

Skagen-forvalteren advarer imidlertid at produksjonen må senkes, før oljeprisen kan få en større og mer langsiktig opptur.

- Det er ikke balanse mellom tilbudet og etterspørselen, og denne ubalansen vil vedvare, dersom oljeprisen igjen stiger til over 80 dollar fatet, hevder Søeberg overfor Finansavisen.

Erik Roland, som leder Nordeas gruppe for aksje- og rentepapirrådgivning, mener oljeprisen over tid vil bevege seg mot et nivå «langt over» dagens.

Han peker på at forward-markedet signaliserer en opptur. Fredag ettermiddag var et fat brent råolje for leveranse i desember 2016 priset til 66,46 dollar fatet, rundt 16 dollar over spottprisen. Nordea Markets sin prognose for 2016 er på 75 dollar fatet i snitt.

Flere nyheter Lund: — Lav oljepris vil påvirke investeringer
DNB: Oljeprisen bunner ut
- Mye mer alvorlig enn vi er klar over