Tror de har funnet avskyelig snømann-spor

Japanske yeti-jegere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et team med japanske eventyrere hevder de har funnet spor etter «Den Avskyelige Snømann», Yeti, i Dhaulagiri-fjellene i Himalaya, melder AFP.

Eventyrerne har tatt bilder av det de mener er fotavtrykk som stammer fra det sagnomsuste vesenet noen hevder lever i fjellene ved Nepal og Tibet.

- Fotavtrykkene var rundt 20 centimetre lange og liknet på et menneskes, sier lederen for det japanske Yeti-prosjektet, Yoshiteru Takahashi.

Syv Yeti-entusiaster har brukt 42 dager på å lete etter den apeliknende skapningen som de mener å ha sett i området. Ekspedisjonen lyktes ikke med å fange den avskyelige snømannen til film, men teamet mener fotavtrykkene er bevis nok.

- Jeg og mine kolleger har lett i Himalaya i årevis, og vi kjenner igjen avtrykkene til bjørn, rådyr, ulv og snøleopard. Dette avtrykket stammer ikke fra noen av disse, sier Takahashi.

- Vi er overbeviste om at dette er ekte. Fotavtrykkene og historiene de lokale forteller oss gjør oss sikre på at dette ikke er innbilning, sier han.

Ni kameraer med bevegelsessensorer klarte imidlertid ikke fange bilder av det myteomspunne vesenet, i et område Takahashi personlig hevder å ha sett Yetien.

- Den sto i en silhuett rundt 200 meter unna. Den gikk på to bein som et menneske og var cirka 150 centimeter høy, forteller han.

Tror de har funnet avskyelig snømann-spor

Gruppen uttaler at den ikke vil gi seg med ekspedisjonene før de har klart å feste skapningen til film.

«BEVISET: Bildet til venstre ble offentliggjort i dag og skal ifølge japanske eventyrere være et fotspor som stammer fra Den avskyelige snømann. Bildet til høyre viser et tilsvarende avtrykk av en menneskefot. Foto: AFP/SCANPIX
«BEVISET: Bildet til venstre ble offentliggjort i dag og skal ifølge japanske eventyrere være et fotspor som stammer fra Den avskyelige snømann. Bildet til høyre viser et tilsvarende avtrykk av en menneskefot. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
OVERBEVIST: Yoshiteru Takahashi er sikker på at avskyelige snømenn eksisterer.