Tror de har funnet ulykkesbilen i Verdal

Politiet i Nord-Trøndelag undersøker fortsatt én av de tre bilene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har så langt ikke funnet ut hvem det var som i går kveld rygget på og drepte fem år gamle Andreas Haugan Garberg i Verdal. Natt til i dag ble tre biler beslaglagt og undersøkt. Ved 15-tiden i dag ble to av de tre kjøretøyene frigitt etter tekniske undersøkelser.

- Dagen i dag har primært gått med til sporsikring og tekniske undersøkelser, sier Rune Trana, som ajourhavende ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Trana bekrefter at politiet nå konsentrerer undersøkelsene om én av de tre bilene, men vil ikke si noe om hvem som eier denne bilen. Politiet er rimelig sikre på at man finner tekniske spor på ulykkesbilen.

- Alle de involverte er i familie med eller er bekjente av den omkomne. Dette er en tragisk sak, og det er ennå for tidlig å si noe om hvem som stod bak påkjørselen, sier Trana.

Familie og venner var samlet i et hus i Inndalen i går ettermiddag. To av bilene kjørte fra stedet, og det var da den tredje bilen parkerte utenfor huset at man oppdaget den hardt skadde femåringen. Gutten hadde så omfattende skader at han døde kort tid etter, skriver  Trønder-Avisa

Avhør tidligst i romjula

Polititet jobber ut fra en teori om at sjåføren som kjørte på gutten ikke merket at det skjedde. Så langt er ingen blitt avhørt i saken. Heller ikke eieren av den tredje bilen som fortsatt undersøkes. Familien har fått hjelp fra kriseteamet i Verdal.

- Siden alle er sterkt berørt av det som har skjedd, så har det ikke vært aktuelt med avhør. Det vil tidligst skje i romjula, sier Trana til Dagbladet.no.

Ulykken har rammet det lille lokalsamfunnet Inndalen ved svenskegrensen hardt.