Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror de kan finne ut hvem som voldtok ung kvinne

Kvinnen som ble voldtatt på Alexander Kiellands plass i Oslo i natt hadde kontakt med mannen på bussen. Politiet jobber med å få tak i overvåkningsvideo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den unge kvinnen mellom 18 og 20 år som ble voldtatt på vei hjem fra Oslo sentrum i natt hadde kontakt med gjerningsmannen på bussen hun tok fra Brugata mellom 23.50 og 00.10 til Alexander Kiellands. Det var enten 34- eller 54-ruta hun tok.

- De to hadde verbal kontakt, og det var ikke noe agressivitet da. Det er ingenting med kontakten de hadde som man kunne ha lagt merke til som mistenkelig, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid ved Vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Lid ønsker ikke å gå ut med hva som ble sagt, men bekrefter at det var mannen som tok kontakt med henne.

Fulgte etter kvinnen - Fornærmede har gitt en kort forklaring, og vi vil prøve å få full forklaring i løpet av dagen. Vi tar hensyn til fornærmede, men vil prøve å få på plass en avtale så raskt som mulig, sier hun til Dagbladet.

Den unge kvinnen ble voldtatt i en trapp bak bussholdeplassen i retning sentrum på Alexander Kiellandsplass. Det betyr at mannen fulgte kvinnen over den godt trafikkerte Uelands gate.

- Det er ikke snakk om et fysisk voldsomt overfall, og opplysningene vi har så langt er at han fulgte etter henne og at voldtekten skal ha skjedd i en trapp i nærheten av bussholdeplassen mot sentrum, sier Lid.

Vil få identifisert mannen Mannen er beskrevet som en mann i 20-åra med mørk hud, mulig pakistansk, mørkt hår og normal kroppsbygning.

Politiet ønsker fremdeles tips fra vitner som kan ha sett gjerningsmannen på bussen, eller kan ha sett eller hørt voldtekten.

- Vi vil også gå ut med hvilken avgang hun tok fra Brugata når vi har fått avklart dette. Vi er i kontakt med busselskapet, og håper å få identifisert gjerningsmannen fra videoovervåkningen på bussen. Det er noe vi jobber med, sier politioverbetjent Lid til Dagbladet.

Alexander Kiellands plass er et område med svært mye aktivitet i Oslo. I tillegg til at det finnes større trafikkerte veier, butikker, og andre ting, er det svært mange som bor i området.

- Vi har fått inn flere interessante tips av personer som har passert området i det aktuelle tidsrommet, og vil oppfordre andre til å komme med det de vet, sier Lid.

I tillegg til å tipse politiet på telefon 22 66 99 66, ønsker de tips via Facebook-sida.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media