Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror de siktede var tilregnelige

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet.no): Avhørene av drapssiktede Jan Helge Andersen (19) er nettopp ferdige. Politiet tror at begge de siktede var tilregnelige da de angivelig skal ha drept Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ennå ikke oppnevnt rettspsykiatrisk sakkyndige som skal vurdere de to drapssiktede i Baneheia-saken. Ifølge politiet er det ingen indikasjoner på at de to siktede ikke var tilregnelige i gjerningsøyeblikket, skriver NTB.

Men mye tyder på at det vil bli oppnevnt rettspsykiatere i Baneheia-saken. Det å oppnevne rettspsykiatriske sakkyndige er noe som er blitt vanlig i større kriminalsaker de siste årene. De sakkyndige vurderer blant annet gjentakelsesfare og siktedes tilregnelighet i gjerningsøyeblikket.

- Det er ingen indikasjoner på at de siktede ikke var tilregnelige, sier kriminalsjef Arne Pedersen til NTB.

Han sier at det er politiet som tar det første utspillet når det gjelder sakkyndige, men det er statsadvokaten som gir innstillingen til retten når hele saken er ferdig hos politiet. Retten oppnevner deretter sakkyndige.

Lange avhør

Jan Helge Andersen har sittet i avhør i ni timer på politistasjonen i Kristiansand i dag.

- Min klient har ikke endret på noen del av sin forklaring, sier advokat Ben Fegran til Dagbladet.no

Det betyr at Andersen fremdeles hevder at kompisen Viggo Kristiansen (21) voldtok begge jentene før han drepte Lena Sløgedal Paulsen (10)

Mandag satt Andersen i et ti timer langt avhør. Kriminalsjef Arne Pedersen sier til Dagbladet at avhøret ble avbrutt da man var kommet halvveis. Dagens avhør var en fortsettelse av det første avhøret.

Det er ventet at kompisen Kristiansen vil bli avhørt igjen i morgen.