Tror de vet hvem drapsmannen er

Politiet tror de vet hvem drapsmannen er. I natt pustet de den ustabile og farlige knivdesperadoen i nakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ettermiddag fant kriminalteknikerne drapsvåpenet, en 20 centimeter lang, blodig kniv. Politiet håper drapsmannen har lagt igjen fingeravtrykk og DNA-spor på kniven. Drapsmannen, som skal være av somalisk opprinnelse, hadde lagt igjen eller mistet kniven.

Politikilder bekrefter overfor Dagbladet at de tror de vet hvem mannen er. Da Dagbladet gikk i trykken i natt, var drapsmannen fortsatt ikke pågrepet.

Gode beskrivelser

- Vi har fått gode vitnebeskrivelser av gjerningsmannen. Jeg tror ikke det er vanskelig for politiet å spore opp hvem han er, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt. Politiet går ut fra at drapsmannen er av somalisk opprinnelse. I går kveld kontaktet de talsmannen for somalisk forening i Oslo, Sahid Farah.

- De ønsket å ha med meg ned i foreningslokalene for å snakke med gjestene. Ifølge politiet hadde de ikke noen bilde av ham, og han skal ha skjult ansiktet sitt om bord på trikken, sier Farah til Dagbladet.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen bekrefter at de har tatt kontakt med det afrikanske miljøet. - Vi har som nevnt fått gode beskrivelser av mannen, sier Abrahamsen.

- Vil bli tatt

I natt var store politistyrker på jakt etter mannen. Vitner sier han er rundt 190 centimeter høy, og skal være i 40-åra. Han hadde på seg mørk blå jakke, lys bukse og kaps. Hodeplagget ble funnet av politiet.

Politikilder bekreftet overfor Dagbladet i natt at de tror mannen vil bli pågrepet innen kort tid. Det er først og fremst vitneopplysninger og tekniske spor som gjør at politiet er optimistiske.

- Personlig er jeg optimistisk med tanke på at vi skal finne ham, understreker Finn Abrahamsen. Politiet sikret seg i går også overvåkingsbilder fra Glassmagasinet, hvor drapsmannen gikk på trikk nummer 17. Også videobilder fra Gjensidige NORs lokaler i nærheten ble beslaglagt av politiet. - Vi skal gå gjennom opptakene for å se hva vi finner, sier Abrahamsen.

Åpen dør

Etter knivdrapet truet mannen til seg bilen fra Per Hove, og kjørte av gårde. Bilen ble funnet en drøy halv time seinere. Et vitne hadde sett mannen og ringte politiet. Bilen ble funnet midt i gata med åpen dør.

Drapsmannen må ha skjønt at politiet pustet ham i nakken.

Vitneobservasjonen og bilen var i natt politiets siste sikre spor i jakten på drapsmannen.

- Dette er en sak som rammer svært mange mennesker. Vi lover å gjøre vårt ytterste for å pågripe mannen, sier Finn Abrahamsen. Politiet definerer drapsmannen som psykisk ustabil og farlig. De ber folk være på vakt.

- Vi har nå sett hva denne mannen er i stand til. Ikke forsøk med noen pågripelse selv. Ta kontakt med politiet, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad til Dagbladet.

SIKRER SPOR: Politiets tekniske etterforskere sikrer spor etter knivdramaet på 17-trikken.
SIKRER SPOR: Politiets tekniske etterforskere sikrer spor etter knivdramaet på 17-trikken.