- Tror den døde er Lars

Politiet tror at den døde personen som ble funnet i sjøen ved Husøysundet i formiddag, er 17-år gamle Lars Gillesen Hogsnes, som har vært savnet i tre måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne ringte politiet og varslet om at hun hadde sett et lik flyte i vannet.

- Vi har god grunn til å tro at det er den savnede, sier etterforskningsleder Jan Helge Palm i Tønsberg til Dagbladet.no.

Samme klær

Klesdrakten er en av grunnene til at politiet tror at den døde er Lars.

Politiet har også funnet en gjenstand eller flere gjenstander som gjør at de tror den døde er Lars Gillesen Hogsnes. En av gjenstandene er mobiltelefonen til den døde.

- Jeg går ikke i detalj, sier Palm.

Lars forsvant fra Tønsberg 27. desember i fjor etter en fest. Ingen av kameratene oppdaget at han dro fra festen, og politiet søkte etter 17-åringen på land.

Søkte på land

Hvis Lars gikk hjemover fra festen, måtte han passere kanalbrua. Men politiet ventet før de iverksatte dykkersøk etter gutten. Flere hundre tips kom inn i saken, og politiet sjekket flere tips i forbindelse med en mørk bil som var sett i nabolaget der Lars forsvant.

- Vi ble anbefalt å først søke på land, i og med at utgangspunktet for forsvinningen ikke lå umiddelbart nær sjøen, forklarer Palm.

Det har blitt gjort søk etter Lars i nærheten av området der liket ble funnet.

- Vi vet ikke noe med om dødsårsaken og vil rutinemessig be om obduksjon, sier Palm.

Tre forsvinninger

Jonas Fredbo (16) fra Sandefjord forsvant i Hemsedal noen uker før Lars. Magnus Stangeby Hasleto (19), som i samme tidsrom forsvant i Sandvika, ble funnet druknet i elva en drøy uke etter forsvinningen.

Magnus er fremdeles savnet.

FUNNET:</B> Politiet tror at Lars Gillesen Hogsnes er funnet. Familien har blitt holdt løpende orientert av politiet utover dagen.