- Tror det er Gry

SKIEN/OSLO: Politiet vil foreløpig ikke bekrefte at det er Gry Hosein som er funnet, men har pågrepet ektemannen Gamal Hosein på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan bekrefte at det er en kvinne som er funnet. Hun hadde svart klesdrakt og langt lyst hår, sier politiadvokat Jon H. Borgen til Dagbladet.no.

I morgen eller sent i kveld vil politiet foreta en identifisering av liket, for å kunne endelig bekrefte om det er savnede Gry Hosein.

Liket vil i kveld bli visuelt undersøkt i Skien. Først i natt eller tidlig i morgen tidlig vil liket bli fraktet til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for grundig obduksjon. - Vi vil få en foreløpig obduksjonsrapport i morgen, mens en endelig rapport vil være klar om noen uker, sier Borgen.

Ny varetekt

Gamal Hosein trodde han var en fri mann da han i formiddag ble ført til Skien politikammer for et kort avhør. Her ble han i stedet informert om utviklingen i saken. Hva slags reaksjon Hosein fikk på meldingen om funnet ønsker ikke politiet å si noe om.

- Vi har pågrepet Gamal Hosein på nytt, og han vil bli framstilt for varetektsfengsling i Skien forhørsrett i morgen ettermiddag, sier Borgen.

Politiet vil begjære fire ukers varetekt, med brev og besøkskontroll. Grunnlaget for ny varetektsfengsling er faren for at Hosein skal forsøke å stikke av fra landet, og faren for at han skal kunnne påvirke vitners forklaringer.

- Politiet mener det nå er større sjanse for at siktede skal kunne finne på å forlate landet, enn det var før liket ble funnet, sier Borgen.

Han ønsker ikke å utdype dette nærmere, men vil gi en redegjørelse om dette under fengslingsmøtet i morgen. Både Gamal Hoseins norske og israelske pass er inndratt.

Ligner på Gry

Det var mann som var ute på tur med sine to barn som oppdaget kvinneliket i Porsgrunnselva i formiddag. Han ønsker ikke å stå fram i media, men sier at han tror det er liket av Gry, basert på hva han så og kjennskap han har til saken gjennom media. En av de som kom raskt til stedet da liket ble oppdaget var Roger Fick.

- Liket hadde mørke klær og lå som en bylt i vannet. Hodet og beina lå ned, mens ryggen stakk opp, sier Fick til Dagbladet.no.En annen som også så liket før politiet dekket til det var Rune Andorsen.

- Jeg gikk selv ned for å se, og liket hadde samme klær som Hosein hadde da hun ble meldt savnet. Jeg så ikke det lyse håret, men det er 99,9 prosent sikkert at det er Gry, sier Rune Andorsen til NTB.

Kripos bistår

Politiet ønsker ikke å si noe om omstendighetene rundt funnet, bortsett fra å bekrefte at klærne og hårfargen stemmer med Gry Hoseins signalement.

- Vi fikk melding klokka 10.36. Liket ble funnet i Porsgrunnselva ved vestsiden, forteller vaktsjef Ramslien ved Porsgrunn politidistrikt til Dagbladet.no.

I ettermiddag ankom tre tekniske etterforskere fra Kripos til Skien. De skal nå bistå etterforskerne i Gry-saken med sin kunnskap. I tillegg var allerede tre andre taktiske Kripos-etterforskere på plass i Skien da liket ble funnet.

Politiadvokat Borgen har ingen formening om hvor lenge liket har ligget i vannet, men han håper rettmedisinerne kan fastslå det.

Området liket ble funnet i er gjennomsøkt tidligere, men det er kun foretatt overflatesøk av Røde Kors. Det er ikke dykket i området. Gamal Hosein forklarte tidlig i politiavhør at han var i området der Gry nå er funnet, den første natten etter at hun forsvant.

LIKFUNN: Politiet tror det er liket av Gry Hosein de har funnet i Skienselva.