Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror det var et uhell

35-åringen som døde etter at han fikk en kniv i brystet ble ikke utsatt for en straffbar handling mener politiet. Bygda i sjokk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tekniske og taktiske undersøkelser gir oss ingen grunn til å tro at noe straffbart har skjedd her, opplyser operasjonsleder Birgit Monsås ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet forsetter etterforskningen utover kvelden. Ingen flere avhør vil bli gjort i kveld.

- Vi avventer nå obduksjonsrapport og videre etterforskning, sier Monsås.

Obduksjonsrapporten som opprinnelig var ventet i dag, kommer ikke før tidligst i morgen. 35-åringen ble obdusert i Trondheim i dag.

Verst tenkelig

Politiet opplyste tidligere i dag at de etterforsker funnet av den døde 35 år gamle mannen i Kyrksæterøra som et mulig drap.

- Vi etterforsker saken ut fra at det verste kan ha skjedd, det betyr drap, sa lensmann Jostein Rindal ved Hemne og Snillfjord lensmannskontor til NTB.

Men politiet trodde ikke at en drapsmann går løs i bygda. Og i kveld melder altså politiet at mannen ikke har blitt utsatt for noe straffbart.

Den 36 år gammel kvinnen som fant den 35 år gamle mannen med en kniv stukket i brystet i Kyrksæterøra, har fortsatt status som vitne i saken.

Kvinnen satt fredag kveld og natt til lørdag i avhør på lensmannskontoret i Kyrksæterøra.

Lensmannskontoret har fått bistand av tekniske og taktiske etterforskere fra Sentrum politistasjon i Trondheim.

Ingen drapsmann

Rindal forstår godt at innbyggerne i Kyrksæterøra føler usikkerhet rundt dødsfallet.

- Jeg forstår at de føler usikkerhet, men det er ingenting som tyder på at det går en drapsmann løs i bygda. Vi mener vi har god grunn til å si det, for vi har ikke opplysninger om at det var flere personer involvert i denne saken. Og kvinnen vi har avhørt, som fant mannen, har status som vitne. Så det er ingen grunn til uro, sier Rindal.

Politiet vurderte å holde pressekonferanse lørdag ettermiddag, men har valgt å ikke gjøre det.

- Vi har ikke noe behov for en pressekonferanse da det ikke er noe nytt i saken, understreker Rindal.

Han opplyser at kniven lå ved siden av 35-åringen og at han hadde en stikkskade i brystet.

Lensmannskontoret har fått bistand av tekniske og taktiske etterforskere fra Sentrum politistasjon i Trondheim.

<B>HER OMKOM MANNEN:</B> Politibetjentene Gjermund Bjørkøy og Halvard Haugseth foran eneboligen på Kyrksæterøra der en kvinne fant den 35 år gamle mannen død med en stikkskade i brystet.