Raset i Gjerdrum

- Tror døden inntraff forholdsvis raskt

Alle de sju omkomne som er funnet etter raset i Gjerdrum er obdusert. Nye søk er satt på vent.

SØK: Det ble i flere dager søkt etter overlevende etter raset i Gjerdrum. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
SØK: Det ble i flere dager søkt etter overlevende etter raset i Gjerdrum. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De sju personene som ble funnet omkommet etter skredet på Ask i Gjerdrum, er nå obdusert.

- Vi har grunn til å tro at døden inntraff forholdsvis raskt, sier lensmann i Ullensaker lensmannsdistrikt, Karl-Vidar Solberg til Romerikes Blad.

Ti mennesker mistet livet i hendelsen natt til 30. desember, i et av de største kvikkleireskredene i nyere tid. Sju personer ble seinere funnet, mens tre fortsatt er savnet.

Til Dagbladet utdyper Solberg at han ikke ønsker å utdype noe ytterligere rundt dødsfallene. Obduksjonene er gjennomført både for å avdekke dødsårsak, men også for å slå fast identiteten til de som er funnet.

Denne uka holdes de første begravelsene.

Ingen nye søk

Det var tirsdag ingen søk etter de tre som fortsatt er savnet, men Solberg sier til Dagbladet at det jobbes kontinuerlig med planlegging av videre leting. Han kan likevel ikke gi noe konkret tidspunkt for når nye søk vil gjennomføres.

- Vi skal gjennomføre målrettede søk når vi kommer i gang igjen, men først må alt være klart og trygt å gjennomføre, sier Solberg tirsdag ettermiddag.

DELER VIDEO: Politiet deler videon fra Gjerdrum-skredet. Video: 330 skvadronen / Politiet Vis mer

Søndag ble det i Gjerdrum kirke holdt minnegudstjeneste for de omkomne.

- Bygda vår har blitt rammet av en katastrofe som vi aldri kunne forestille oss, og det har satt oss på en prøve ingen var klar for. Flere har mistet alt de eier, sa sogneprest Jakob Furuseth.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer