Tror doktor Anna er ansvarlig for pasientdrapene

Hva skjedde på sykehuset under orkanen Katrina?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To sykepleiere mistenkt for å være delaktig i barmhjertighetsdrap på fire pasienter, er nå tilbudt immunitet for å vitne foran en spesialopprettet storjury, forteller kilder til CNN.

Ifølge CNN skal kilder også ha fortalt at så mange som ni personer kan ha dødd etter å ha fått injeksjoner, som inneholdt en dødbringende blanding av medisiner.

Ville tiltale for forsettlig drap

Helt siden saken ble rullet opp i etterkant av orkanen Katrina, har familiemedlemmer av pasienter innlagt på Memorial Medical Center hevdet at ansatte ga dødelige doser til pasienter rett etter naturkatastrofen.

I juli 2006 ble doktor Anna Pou og sykepleierne Cheri Landry og Lori Budo arrestert. Arrestasjonen kom som et resultat av en ti måneder lang etterforskning.

Statsadvokat i Louisiana, Charles E. Foti, ønsket å tiltale de tre for forsettlig drap. Nå er det ventet at de to sykepleierne skal forklare seg for juryen i løpet av de neste to ukene, slik at saken kan få en utgang.

Mye tyder på at doktor Anna Pou utpekes som den hovedansvarlige for det som tidligere er omtalt som barmhjertighetsdrap.

Saken trekker ut

Tror doktor Anna er ansvarlig for pasientdrapene

Etterforskningen har avdekket at fire pasienter - 63, 68, 91 og 93 - ble gitt en dødelig blanding av morfin og midazolam.

Ingen av pasientene hadde resept på disse medisinene, og ingen av de fire var blitt behandlet av de drapstiltalte før injeksjonene ble gitt.

- Dette var ikke eutanasi. Dette var drap, sa Foti under en pressekonferanse forrige sommer.

Ingen av de anklagede har erkjent straffskyld, og deres forsvarere har sagt at de opptrådte heroisk siden de ble hos pasientene fremfor å evakuere.

Saken har trukket ut siden statsadvokat i Orleans, Eddie Jordan, ikke valgte å ta saken til domstolen, men i stedet opprettet en storjury som skal avgjøre hvorvidt det skal tas ut tiltale eller ikke.

DOKTOR DØD?: Mye tyder på at etterforskerne mener det var doktor Anna Pou, som var hovedansvarlig for at fire pasienter fikk dødelige injeksjoner, da sykehuset skulle evakueres under orkanen Katrina. Foto: AP Photo/Alex Brandon/SCANPIX
DOKTOR DØD?: Mye tyder på at etterforskerne mener det var doktor Anna Pou, som var hovedansvarlig for at fire pasienter fikk dødelige injeksjoner, da sykehuset skulle evakueres under orkanen Katrina. Foto: AP Photo/Alex Brandon/SCANPIX Vis mer
- FÅR IMMUNITET? Ifølge CNN får sykepleierne Cheri Landry og Lori Bu immunitet til å vitne om det som skjedde på Memorial Medical Center.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer