Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror drapet på Xheladin Purava (42) var mafiahevn

Henrettet på åpen gate i Göteborg i går.

I HODET OG BRYSTET: Politi undersøker åstedet i Göteborg der gjenglederen Xheladin Purava (innfelt) ble skutt og drept med fem skudd i hodet og brystet lørdag morgen. Foto: ADAM IHSE / Scanpix
I HODET OG BRYSTET: Politi undersøker åstedet i Göteborg der gjenglederen Xheladin Purava (innfelt) ble skutt og drept med fem skudd i hodet og brystet lørdag morgen. Foto: ADAM IHSE / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jobber utifra at 42-åringen ble henrettet av fiender i Göteborgs omfattende underveden.

For et halvt år siden slapp Purava ut fra fengsel etter å ha sonet for mordforsøk på lederen for «Tigrene», Ali Reza Dashti Pour.

Lørdag morgen var han på vei for å kjøpe frokost før han skulle kjøre barna på svømmetrening. Ved Erik Dahlbergsgatan 10 i Göteborg slo gjerningsmannen til. Han løsnet fem skudd mot hodet og brystet til Purava før han flyktet på en moped.

Den antatte fluktmopeden ble senere funnet brennende noen kvartaler lenger borte i samme gate.

Tre år gammelt drapsforsøk Ifølge Expressen var Xeladin Purava aktiv i det kriminelle nettverket «Naserligaen» på begynnelsen av 2000-tallet. Han ble av mange spådd å ta over som leder, men hanvet på kant med Naser og gikk sin egen vei.

Han er blant annet dømt for utpressing og våpenkriminalitet, og for mordforsøket på Ali Reza Dashti Pour for tre år siden.

Puravas advokat, Anders Lysén, tror klienten i går fikk betale for det tre år gamle mordforsøket.

- Det var det første som slo meg når jeg fikk vite det, sier Anders Lysén til Expressen.

FLUKTMOPED: Vitner så gjerningsmannen flykte på en moped. Kort tid etter ble en utbrent moped ble funnet i nærheten av åstedet. Foto: ADAM IHSE / Scanpix
FLUKTMOPED: Vitner så gjerningsmannen flykte på en moped. Kort tid etter ble en utbrent moped ble funnet i nærheten av åstedet. Foto: ADAM IHSE / Scanpix Vis mer

Også politiet jobber utifra at drapet på Purava kan ha sammenheng med drapsforsøket for tre år siden:

- Det er en variabel vi naturligvis jobber etter, sier politiets etterforskningsleder Peter Kron til Expressen.

NOKAS-link Xheladin Purava skal også ha vært i konflikt med Naserligaens tidligere leder Naser Dzeljilji.

Dzeljilji vitnet blant annet under NOKAS-ranet. Jusuf Hani og kameraten Ikmet Kodzadziku ble begge dømt for å ha vært med på NOKAS-ranet, og skal ha vært del av Naserligaen som opererer langs Sveriges vestkyst.

Politiet har så langt ikke pågrepet noen etter drapet, men har åpenbart følerne ute i Göteborgs gater: I går ble et utdrikningslag der noen hadde kledd seg ut som kidnappere, stoppet av bevæpnet politi, mistenkt for befatning med drapet.

FORSØKT DREPT: Lederen for «Tigrene», Ali Reza Dashti Pour, ble forsøkt drept for tre år siden. Purava ble dømt for planlegging av drapsforsøket.
FORSØKT DREPT: Lederen for «Tigrene», Ali Reza Dashti Pour, ble forsøkt drept for tre år siden. Purava ble dømt for planlegging av drapsforsøket. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media