Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror drapsmann spilte bevisstløs

Tiltalte (22) lå bevisstløs ved siden av ofrene sine. Han kan ha spilt bevisstløs for å slippe unna straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den rå mishandlingen skjedde på Orkdal natt til 17. mai for tre år siden. Morten Kristiansen (16) ble slått i hjel med en stein mot hodet mens han lå og sov. Silje Eirin Aufles Valstad fikk store hodeskader. Den største steinen veide 4,2 kilo.

En 22 år gammel mann ble dømt for drap og mishandling i herredsretten og frikjent i lagmannsretten, men Høyesterett satte dommen til side. Nå går saken for retten for tredje gang.

Tror ikke på blackout

Den tiltalte 22-åringen har hele tida nektet straffskyld fordi han ikke kan huske noe av det som skjedde. 22-åringen ble funnet bevisstløs ved siden av de to ofrene på parkeringsplassen tidlig på morgenen. Selv sier han at han fikk 'blackout' etter at han forlot en etterpåfest. På dette tidspunktet hadde gutten promille på nærmere 2,0.

Ambulansepersonalet prøvde å vekke gutten ved å klype i ham, men uten virkning. Han kom først til bevissthet sent på ettermiddagen, da han lå på sykehus.

Da hevdet han at han ikke visste noe om tragedien som hadde skjedd.

Men ekspertene er ikke overbevist om at 22-åringen snakker sant om hukommelsestapet. De tror heller ikke på at han var bevisstløs da han ble funnet på åstedet.

- Det er stor sannsynlighet for at den tilstanden tiltalte ble funnet i, var simulasjon. Det vil si at han bare lot som om han var besvimt, sa nevrolog Harald Schrader i retten i dag, ifølge Adressa. Schrader jobber ved St.Olavs hospital.

Regionsavisa skriver at det ikke var noe i veien med den tiltalte 22-åringen da han våknet opp på sykehuset.

- Han hadde ingen tegn til hjernefunksjonsfeil utover vanlig alkoholpåvirkning. Det er stor sannsynlighetsovervekt for at han har simulert bevisstløs, sa Schrader.

Rykninger ikke naturlig

Da de to ofrene og den tiltalte gutten ble funnet på parkeringsplassen 17. mai, lå 22-åringen på magen. Foran flere vitner rullet han rundt i en sirkel mens han fremdeles lå på magen, tilsynelatende bevisstløs. Schrader er overbevist om at den spesielle bevegelsen ikke kan ha skjedd mens den tiltalte var besvimt.

- Å rulle rundt krever en kompleks bruk av muskler, utelukket hos de som er bevisstløse, sa Schrader.

Ifølge Adressa mener nevrologen at det heller ikke er sannsynlig at rykningene kom som følge av hjernrystelse eller blodpropp. Epileptisk anfall finnes det en ørliten sjanse for, men legen avviser i praksis at dét kan være årsaken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media