Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror drapsmannen til Alice (14) er funnet død

I park i London.

 RYSTET STORBRITANNIA:  Forsvinningen til Alice Gross (14) utløste den største politiaksjonen i London siden terrorangerpene i 2005. Foto: British Metropolitan Police/EPA/NTB Scanpix.
RYSTET STORBRITANNIA: Forsvinningen til Alice Gross (14) utløste den største politiaksjonen i London siden terrorangerpene i 2005. Foto: British Metropolitan Police/EPA/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann som politiet tror drepte 14 år gamle Alice Gross for snart seks uker siden, ble lørdag funnet død i et tett skogholt vest i London, i Boston Manor Park i nærområdet der Alice forsvant, melder BBC.

Letingen etter 14-åringen som forsvant da hun gikk langs en vei nær hjemmet sitt i Hanwell i London tidlig på ettermiddagen 28. august, har vært den største politiaksjonen i den britiske hovedstaden siden terrorangrepene i 2005.

Alice ble funnet død i elva River Brent vest i London i tirsdag denne uka.

Politiet har lenge koplet forsvinningen og drapet til en 41 år gammel drapsdømt mann fra Latvia, som i 2005 flyttet til England etter å ha sonet sju års fengsel for drap på sin egen kone i hjemlandet.

Sett av kamera
Han ble fanget opp av et overvåkningskamera et kvarter etter at siste spor av Alice (14) i live ble registrert samme sted.

41-åringen forsvant fra sitt hjem i London seks dager seinere - 3. september.

Opp til 600 politifolk har jobbet samtidig med å finne Alice (14) og den mistenkte drapsmannen.

Cameron reagerte
Saken har skapt reaksjoner på høyt nivå mellom Storbritannia og Latvia med statsminister David Cameron i spissen.

Han har reagert overfor myndighetene i Latvia på at hans egne myndigheter ikke fikk vite noe om mannens fortid da han flyttet til Storbritannia og registrerte seg som bygningsarbeider rett etter at han sonet ferdig drapsdommen.

Politiet hadde lørdag kveld ikke kommet med noen offisiell bekreftelse at det er den drapsmistenkte 41-åringen som ble funnet død i skogholtet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling