HAR DU SETT EN MANN I DENNE JAKKEN?:  Oslo politidistrikt offentliggjør bilde av ytterjakken til Geir Stene som
ble funnet drept i sin mors leilighet i Maria Dehlis vei. Foto: Politiet
HAR DU SETT EN MANN I DENNE JAKKEN?: Oslo politidistrikt offentliggjør bilde av ytterjakken til Geir Stene som ble funnet drept i sin mors leilighet i Maria Dehlis vei. Foto: PolitietVis mer

Tror drapsoffer slapp drapsmannen inn

Politiet håper noen har sett drepte Geir Stene (48) i denne jakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet er rimelig sikre på at drepte Geir Stene (48) var på Oslo Sentralstasjon ved 19-tiden mandag for en uke siden, og at han samme kveld ble drept i morens leilighet.

Les også: Drapsoffer var sentral Demokratene-politiker

Vitner som har sett Geir Stene eller vært sammen med ham i tiden fra ettermiddagen til 22-tiden om kvelden mandag 26. januar, bes om å melde fra til politiet.


- Vi går ut med bilde av den jakken Stene hadde på seg fordi den er såpass spesiell at vi har et håp om at noen kan kjenne den igjen, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt til NTB.


Sikret overvåkningsbilder

Politiet tror Stene ble drept mandag kveld. Det er samme kveld som naboer har hørt kreftig støy fra blokka i Maria Delhis vei, der Stene holdt til.

- Vi jobber ut i fra teorien om at han har hatt en eller flere hjemme hos seg, eller at han har åpnet for noen andre. Om han kjenner disse personene eller ikke, vet vi ikke, sier Rohde til Dagbladet.no.

Politiet tror med andre ord ikke at Stene har vært offer i et innbruddsforsøk.

I dag har to av offerets venner vært i vitneavhør hos politiet. Politiet har også sikret seg overvåkningsvideoer av miljøene som oppholder seg rundt Oslo.

- Vi forsøker å kartlegge Stenes bevegelser, hans omgangskrets og forsøker å finne ut om han hadde noen fiender, sier Rohde.

- Ut i fra det vi har funnet ut på åstedet og fått svar på gjennom den foreløpige obduksjonsrapporten gir oss en klar formening om hva som har hendt, sier hun.


Drapsvåpen funnet

Men politiet holder kortene tett til brystene. Kriminalteknikere jobber fortsatt med å sikre spor i leiligheten i Maria Dehlis vei der Geir Stene ble funnet drept torsdag i forrige uke. I helga fant de det de mener er drapsvåpenet.

- Vi mener å vite at vi har funnet drapsvåpenet, sier Rohde til NTB.

Politiet vil ikke gå ut med hva slags våpen eller gjenstand det er snakk om. Den opplysningen skal spares til en konfrontasjon ved en eventuell pågripelse. Det antatte drapsvåpenet skal ikke ha vært gjemt bort i leiligheten.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.


Håper på DNA-svar

Leiligheten der Stene ble funnet og i oppgangen var det mye blodspor. Nå håper politiet at DNA-resultatene av disse sporene skal forenkle politiets arbeid.

- Om blodet viser seg å stamme fra andre personer enn Stene og som vi har vi har i vårt register, så vil det selvfølgelig være fint. Men før vi får de resultatene etterfosker vi med full styrke, sier Rohde til Dagbladet.no


NTB/Dagbladet.no


DREPT:  Politiet tror Stene var på Oslo S samme kveld som han ble drept. 
Foto: Morten Holm / SCANPIX
DREPT: Politiet tror Stene var på Oslo S samme kveld som han ble drept. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer