Tror du alt ligger klart for Clinton med Trump som motstander? Tro om igjen

Ekspertene spår bikkjeslagsmål fram til november.

DUELL: Det er vel bare å glede seg til duelle mellom disse to de neste seks månedene. Alt ligger klart for at Donald Trump og Hillary Clinton bli de respektive partienes kandidater. Foto:
AFP PHOTO / NTB scanpix
DUELL: Det er vel bare å glede seg til duelle mellom disse to de neste seks månedene. Alt ligger klart for at Donald Trump og Hillary Clinton bli de respektive partienes kandidater. Foto: AFP PHOTO / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donald Trump har gjort absolutt alle spådommer til skamme siden han i fjor sommer annonserte at han ville stille som Det republikanske partiets presidentkandidat.

Etter snaue elleve måneder med dommedagsprofetier og forsøk på å kneble Trump, sikret han med en knusende valgseier i Indiana i natt at han blir Republikanernes presidentkandidat.

Selv om hun gikk på et overraskende tap i Indiana i natt, er Hillary Clinton etter alle solemerker Trumps motkandidat. Fram mot november blir det dermed valgkamp mellom Donald Trump og Hillary Clinton, før de stilles ansikt til ansikt i presidentvalget 8. november.

Det vil altså si at de to har et halvt år seg imellom før en vinner skal kåres. Det kommer til å bli grisete.

Nok hvite menn? Det har vært mye skriverier om at velgergruppen Trump tiltrekker seg, er sinte, hvite menn. Gjerne med mindre utdannelse og som i større grad er arbeidsledige.

En kjent analogi over dammen er at «det finnes kanskje ikke nok hvite menn i USA til at Trump kan bli president».

Trump er lenge blitt omtalt som en drømmemotstander for Clinton, all den tid han framstår splittende og med lite appell til svarte, kvinnelige og latino-velgere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer