-Tror du jeg kan kjøre på sommerdekk?

Telefonen gløder hos Vegmeldingssentralen. Men meteorologene vet når våren er tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Vegmeldingssentralens opplysningstelefon 175 har glødet siden grålysningen. Og alle spør om det samme.

- Tror du jeg kan kjøre på sommerdekk?

Vaktoperatør Nina Williamson ved Vegmeldingssentralen Øst i Oslo har svart på det samme flere hundre ganger sammen med kollegene siden hun kom på jobb klokka 06.45. Når det er innringerkø på 175 ellers i landet, blir telefonkøen av usikre påsketurister sluset videre til Williamson.

Vaktoperatøren rister lettere oppgitt på hodet over norske påsketurister som drar til fjells på sommerdekk tidlig i april.

- Ta ansvaret selv

- Jeg svarer at det er snø og vått eller glatt på mange veistrekninger, særlige småveier. Så ber jeg folk ta ansvaret selv for hvordan bilen bør være skodd, sier vaktoperatøren ved Vegmeldingssentralen, som selv har i friskt minne at hun våknet til 15 centimeter nysnø den siste helgen for få år siden på Vestnes i Møre og Romsdal.

Flere enn normalt reiste hjem fra påskefjellet til de store byene sør og vest etter at snøen begynte å lave ned i går ettermiddag. På E6 inn til Oslo var trafikken tett til godt over klokka 22.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer